Acasa Actualitate-InternaSocial Bugetul Capitalei a fost respins pentru a treia oară

Bugetul Capitalei a fost respins pentru a treia oară

scris de A.H.
181 Afisari

Consiliul General al Municipiului București a respins pentru a treia oară proiectul de buget propus de primarul general Nicușor Dan.

Proiectul de buget al Capitalei pentru 2024 a fost respins pentru a treia oară, luni, cu 17 voturi „pentru”, 23 de abțineri și 1 „împotrivă”. „V-aș ruga (..) să discutăm dacă există vreun consens pe vreun scenariu în care bugetul să treacă, pe procedură, înainte de a discuta despre amendamente. Noi avem trei grupuri politice, USR și PMP, PNL și PSD, pentru ca bugetul să treacă trebuie să existe un acord ca două grupuri să agreeze.

Ce s-a întâmplat de la ultima ședință până azi, joi s-a pronunțat comisia din cadrul Ministerul Finanțelor și ne-a validat împrumutul de care vorbeam la ședința precedentă, asta înseamnă că putem să eliberăm 265 de milioane de lei, datorie publică, care în momentul de față figurează a fi plătită din bugetul local pentru a fi plătită din acest nou credit.

Astfel, avem 265 de milioane de lei să îi ducem la cheltuieli, de exemplu la subvenția de termie. M-am întâlnit cu grupul PNL – mi-a spus că își păstrează condiția ca cele două subvenții, împreună să aibă 3 miliarde de lei, cât a fost execuția pe 2023. M-am întâlnit cu instituțiile cu bugete mai mari, cum e Administrația Străzilor, Spitalelor, ALPAB, consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea”, a declarat Nicușor Dan, în startul dezbaterilor din Consiliul General.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult