Acasa Actualitate-InternaSocial Bulgaria reduce taxa de pod Ruse-Giurgiu. Romania nu vrea

Bulgaria reduce taxa de pod Ruse-Giurgiu. Romania nu vrea

scris de M.A.B.
6 afisari

Bulgaria a redus unilateral taxele pentru trecerea podului Ruse-Giurgiu, pentru a spori traficul şi a atrage mai mulţi turişti români.

Guvernul bulgar a redus taxa de pod Ruse-Giurgiu (foto - BGNES)

foto: BGNES

În cadrul şedinţei de miercuri, guvernul bulgar a aprobat propunerea ca taxa pentru trecerea podului să fie redusă pentru autoturisme de la 6 la 2 euro, a anunţat ministrul Dezvoltării regionale, Rosen Plevneliev, transmite Moldpres, citând presa locala. Reducerea se va aplica numai în cazul autoturismelor care traversează podul venind din Bulgaria spre România. Taxele în cealaltă direcţie rămân neschimbate, din cauza faptului că partea română nu a fost de acord cu reducerea lor, a precizat ministrul. Plevneliev a spus că măsura va duce, iniţial, la pierderi de circa 1,5 milioane de euro pentru bugetul de stat, care însă vor fi compensate prin creşterea traficului şi prin numărul mai mare de turişti români care vor vizita Bulgaria.

“Sperăm că diminuarea taxelor va contribui la integrarea mai strânsă a regiunilor Ruse şi Giurgiu”, a afirmat Plevneliev. ”Numărul turiştilor români în Bulgaria a crescut foarte mult anul trecut iar guvernul bulgar reacţionează acum adecvat. Sperăm să avem din ce în ce mai mulţi turişti români”, a mai spus ministrul, citat de Novinite.com. Potrivit sursei citate, măsura luată miercuri de guvernul de la Sofia ar trebui să intre în vigoare peste aproximativ două săptămâni.

“Premierul Boiko Borisov a spus clar, când a vizitat ultima oară România, că Bulgaria va lua măsuri pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre. Acesta a fost unul dintre primele subiecte discutate în timpul vizitei sale la Bucureşti. Bulgaria aşteaptă o poziţie din partea României, dar ministrul nostru pentru Dezvoltare Regională, Rosen Plevneliev, lucrează asupra unei analize a situaţiei şi o propunere în acest sens va fi prezentată în curând Consiliului de Miniştri, pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre”, a afirmat, la sfârşitul lunii februarie, Plamen Nunev, parlamentar al partidului de guvernământ GERB. Potrivit agenţiei BGNES, parlamentarul bulgar a subliniat că, dacă Guvernul adoptă decizia de reducere a taxei, mai mulţi miniştri bulgari vor merge la Ruse pentru a anunţa schimbarea.

Taxa a fost redusă numai pentru autoturisme. Camioanele uşoare trebuie să plătească, în continuare, 12 euro, camioanele sub 12 tone, 18 euro, iar camioanele peste 12 tone, 25 de euro.

3 comentarii

Liviu 10-03-2011 - 02:50

DAsHtepti rau bulgaroii cu ceafa groasa … Daca ei credE ca turistu’ rUmUn merge LA Bulgaria din cauza de taxa de trecere la pod !? Pai aia Ie nimicA pentru cocalaru’ rUmUn … O intepatura in ceafa groasa !!!

Viorica Ianc 10-03-2011 - 10:10

Articol scurt. Pai scrieti de ce nu vrea Romania ?

obelix 10-03-2011 - 11:03

Poate pt ca guvernul roman stie sa reduca doar salariile si niciodata taxele? Daca bulgarii ar fi marit taxa de pod, venea boc si o marea si el imediat. o facea mai mare ca la bulgari. zic si eu, nu dau cu paru’

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult