Acasa Actualitate-InternaSocial Bulgaria vrea să reducă taxa pe podul Giurgiu-Ruse

Bulgaria vrea să reducă taxa pe podul Giurgiu-Ruse

scris de M.A.
12 afisari

Guvernul bulgar va include subiectul taxei de trecere a podului peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse pe agenda sa săptămânală şi va lua măsuri pentru reducerea acesteia, a declarat, luni, un parlamentar bulgar din partidul aflat la putere GERB, citat de site-ul Nivinite.com.

Podul Giurgiu-Ruse

foto: antena3.ro

Cabinetul lui Boiko Borisov va include subiectul pe agenda sa săptămânală în această miercuri sau miercurea viitoarea, potrivit lui Plamen Nunev. În prezent, taxa pentru autoturisme pentru o călătorie dus-întors pe singurul pod operaţional în sectorul româno-bulgar al Dunării este de 12 euro. Locuitorii oraşului Ruse au protestat de mai multe ori faţă de existenţa acestei taxe, sperând că ea va fi anulată sau redusă substanţial, transmite Mediafax.

„Premierul Boiko Borisov a spus clar, când a vizitat ultima oară România, că Bulgaria va lua măsuri pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre. Acesta a fost unul dintre primele subiecte discutate în timpul vizitei sale la Bucureşti. Bulgaria aşteaptă o poziţie din partea României, dar ministrul nostru pentru Dezvoltare Regională, Rosen Plevneliev, lucrează asupra unei analize a situaţiei şi o propunere în acest sens va fi prezentată în curând Consiliului de Miniştri, pentru a reduce taxa de pod peste Dunăre”, a afirmat, luni, Nunev.

Potrivit agenţiei BGNES, parlamentarul bulgar a subliniat că, dacă Guvernul adoptă decizia de reducere a taxei, mai mulţi miniştri bulgari vor merge la Ruse în următoarele săptămâni pentru a anunţa schimbarea. Pentru autoturisme, taxa de pod într-o singură direcţie este de şase euro, camioanele uşoare trebuie să plătească 12 euro, camioanele sub 12 tone, 18 euro, iar camioanele peste 12 tone, 25 de euro. În decembrie 2010, ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, şi-a exprimat speranţa că Guvernul va reduce rapid această taxă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult