Acasa Actualitate-InternaSocial Bumbeşti Jiu: Trei răniţi şi 10 garsoniere afectate în urma unei explozii într-un bloc

Bumbeşti Jiu: Trei răniţi şi 10 garsoniere afectate în urma unei explozii într-un bloc

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Trei persoane au fost rănite grav şi zece garsoniere au fost afectate, în urma unei explozii produse, vineri dimineaţă, la parterul unui bloc din oraşul Bumbeşti Jiu.

Bumbeşti Jiu: Trei răniţi şi 10 garsoniere afectate în urma unei explozii într-un bloc

Primarului oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a declarat, potivit mediafax, că explozia s-a produs în jurul orei 4.00, la o garsonieră de la parterul unui bloc, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze, locuinţa fiind încălzită cu un convector pe gaze. Edilul a menţionat că trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, printre care şi proprietarul garsonierei la care s-a produs explozia.

Bărbatul respectiv, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe jumătate din corp, fiind trasferat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti. La Târgu Jiu au rămas internaţi o femeie de 53 de ani şi un pompier de 38 de ani, locatar al uneia dintre garsonierele afectate de explozie. Bărbatul are răni grave din cauza cioburilor care l-au tăiat, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale, conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pereţi ai garsonierelor de la parterul blocului au fost desprinşi din structura de rezistenţă, întreaga clădire fiind evacuată de către pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, locatarii mergând la rude după explozie. Explozia a afectat şi garsoniere de la parterul unui bloc aflat in vecinătate, paralel cu cel la care s-a produs deflagraţia.

Din fericire, nu a urmat nici un incendiu după explozie, dar pompierii au debranşat clădirea de la reţelele de apă, energie şi gaze. Zona a fost izolată, iar o comisie tehnică va stabili, în cursul zilei de vineri, dacă blocul mai poate fi locuit sau persoanele evacuate vor trebui să rămână în continuare la rude.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult