Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE: Buzău – Incendiu violent la o fabrică cu profil chimic

UPDATE: Buzău – Incendiu violent la o fabrică cu profil chimic

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

UPDATE:  Pompierii au reuşit să stingă incendiul după o intervenţie de mai bine de două ore, flăcările ajungând până la zece metri înălţime. Comisarii de la Garda de Mediu au declarat că în cazul incendiului de la societatea Romcarbon din municipiul Buzău se poate vorbi despre un accident de mediu şi despre poluarea aerului, urmând să înceapă cercetările în acest caz în cel mai scurt timp.

Peste 80 de pompieri de la ISU Buzău şi pompieri voluntari ai societăţii la care a izbucnit incendiul au intervenit cu nouă autospeciale şi şapte utilaje pentru lichidarea flăcărilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău a afirmat că, din primele informaţii, în incendiu au fost distruse 40 de tone de polistiren expandat.

Incendiul a izbucnit luni, 2 iulie, în jurul orei 11 la societatea Romcarbon, cu sediul în municipiul Buzău, la o secţie de tăviţe din polistiren expandat.

incendiu

Incendiu puternic la o societate de chimicale din Buzau

Din fericire flăcările nu au produs victime, toţi muncitorii societăţii fiind evacuaţi spre un loc sigur. Totodată, conform unei declaraţii acordate pentru mediafax de comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Dănuţ Nicolae, nu există riscul producerii unei explozii, dificultatea în singerea incendiului fiind reprezentată de spaţiile inguste din fabrică.

De altfel, în fabrică a fost întreruptă imediat alimentarea cu gaz şi curent electric, zona a fost evacuată, iar pompierii au intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge flăcările. Societatea Romcarbon este unul dintre principalii producători de filtre pentru autotursime,  produse prelucrate din polietilena, polistiren antişoc şi PVC şi unic producător în România de tăviţe şi caserole din polistiren expandat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS