Acasa Actualitate-InternaSocial Cȃt costǎ primǎria Capitalei ȋntreținerea gazonului Național Arena

Cȃt costǎ primǎria Capitalei ȋntreținerea gazonului Național Arena

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Sorin Oprescu a vizitat stadionul Național Arena pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria.

Sorin Oprescu a vizitat stadionul Național Arena pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria. (foto:focus-giurgiu.ro)

Sorin Oprescu a vizitat stadionul Național Arena pentru a verifica instalațiile de aerare și irigare a gazonului înaintea meciului dintre România și Ungaria. (foto:focus-giurgiu.ro)

„E o scurtă vizită de lucru pentru a ne asigura că toate condițiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta și pentru sfârșitul de an, mai urmează aproape încă 20 de meciuri”, a declarat Primarul Capitalei, care sperǎ ca gazonul să fie schimbat mult mai rar în urma instalării sistemului de aerare a firului ierbii, de drenaj și de stimulare a fotosintezei. „Este plecarea în lunga cursă pentru 2020, eu spun că nu este prea puțin să avem o obișnuință de a întreține stadionul, de a-l menține curat și a avea un stadion după preceptele UEFA, ceea ce va aduce un beneficiu Capitalei, prin suporterii străini care vor veni”, a afirmat Sorin Oprescu.

Șeful Direcției de Investiții din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a arătat că investiția în acest sistem s-a ridicat la aproximativ 900.000 de euro, la care se adaugă și contractul de întreținere. „Este vorba de un contract de întreținere tehnică, un contract multianual pe patru ani de zile. Suma maximă ce poate fi cheltuită este de 4 milioane de euro”, a declarat Bogdan Hreapcă.

În perioada septembrie-octombrie, la Arena Națională s-au derulat mai multe operațiuni de modernizare, printre care instalarea în substratul gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare și drenare activă și montarea unor lămpi UV pentru stimularea fotosintezei. De asemenea, s-au realizat reabilitarea suprafeței acoperite cu gazon sintetic, schimbarea gazonului și modernizarea zonei dedicate pepinierei pe gazon. Mai mult, din această iarnă, pe Arena Națională va fi instalată o prelată activă, care permite pătrunderea razelor de soare, ceea ce va face posibilă dezvoltarea gazonului și în perioada friguroasă și va aduce și o protecție termică, ceea ce va reduce costurile aferente încălzirii gazonului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult