Acasa rss 1asig Câți bani dă Primăria din Cluj pe 40 de autobuze noi

Câți bani dă Primăria din Cluj pe 40 de autobuze noi

scris de C.S.
11 afisari

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 40 de autobuze noi pentru societatea de transport în comun, de la firma Solaris din Polonia, care a câştigat licitaţia organizată în acest sens, cu o ofertă de aproape 50 de milioane de lei.

Autobuze noi pentru clujeni.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Cluj-Napoca, instituţia a finalizat procedura de atribuire a acordului-cadru pentru 40 de autobuze articulate noi.

„Firma Solaris Bus & Coach Polonia a fost declarată câştigătoarea acestei licitaţii, având o ofertă financiară de 49,6 milioane de lei fără TVA (faţă de valoarea estimată de 50,7 milioane de lei fără TVA). Firma câştigătoare a acumulat 100 de puncte, conform punctajului întocmit pe baza criteriilor de atribuire. S-a avut în vedere perioada de garanţie, în acest caz trei ani/180.000 de kilometri, consumul de combustibil – 60,5 litri/100 de kilometri, costuri cu poluanţii şi valoarea raportului masă utilă/ masă maxim admisă”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Primăriei clujene au menţionat că de licitaţie a fost interesată şi firma Mercedes Benz România SRL, dar oferta acesteia a fost respinsă ca inacceptabilă, deoarece nu a depus documentele de calificare şi propunerea tehnică în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) până la ora şi data stabilite prin fişa de date a achiziţiei şi nici nu a făcut dovada unui motiv tehnic din cauza căruia să fi fost în imposibilitatea obiectivă de depunere a acestor documente.

„Oferta financiară a Mercedes Benz România SRL a fost de 50,5 milioane de lei fără TVA”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Licitaţia deschisă prin mijloace electronice pentru încheierea acordului-cadru pentru 40 de autobuze articulate noi a fost publicată în 9 aprilie în SEAP şi JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), iar deschiderea ofertelor a avut loc online, în 22 mai.

Primăria Cluj-Napoca va finanţa achiziţia celor 40 de autobuze dintr-un credit obţinut de la CEC, iar acestea vor fi utilizate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Parcul auto al CTP numără, în prezent, 213 autobuze.

7 comentarii

mircea 13-06-2014 - 17:33

pai si care-i baiu ce vroiati pa da -i boj ,trebuia sa luat-i loegaturili cu uN-nUL si Joianus care au bune interferente cu mafia comunala si nemtia,si apoi mereati pa jos cantand catece da slava lu Adolf-Merkel

UnUL 13-06-2014 - 22:33

Ai vrut să spui ceva, mirciulică?

UnUL 15-06-2014 - 07:02

Deci vom avea autobuse noi; perfect ! Sper să fie cu aer condiționat.

Mircea 15-06-2014 - 07:28

O sa fie sigur. In UE sunt norme obligatorii pentru transportul in comun. Ce se fac calatorii daca apare un tablagiu cu pampersii neschimbati de o saptamina ? Tablagii asa sunt obisnuiti din cazarma comunista. Fac baie doar simbata si atunci doar la ordin.

UnUL 15-06-2014 - 07:48

Mda, probabil că ai dreptate. Dacă nu-i poți lămurii pe respectivii tablagii să-și schimbe pamperșii, măcar să atenuezi puțin efectele cu aerul condiționat!

UnUL 15-06-2014 - 07:49

Scuze: „lămuri” cu un singur i, evident! Tastarea, bat-o vina !

Mircea 15-06-2014 - 07:54

Ei mai atenueaza efectele tinind in buzunarul de sus sapunul CHEIA. Au rezerve suficiente de cind erau sefi pe magazie iar soldatii se spalau cu sapunul adus de acasa.
🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult