Acasa Actualitate-InternaSocial Cadouri de Moș Nicolae. Ce cumpără românii și pe ce sume de bani

Cadouri de Moș Nicolae. Ce cumpără românii și pe ce sume de bani

scris de Z.V.
2 afisari

Un studiu de piață arată că bugetul alocat în acest an pentru achiziționarea cadourilor pe care le aduce Moș Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut, care a fost de 290 lei.

Cadouri de Moș Nicolae. Ce cumpără românii și pe ce sume de bani (foto:gokid.ro)

Cadouri de Moș Nicolae. Ce cumpără românii și pe ce sume de bani (foto:gokid.ro)

La întrebarea „Ce gen de cadouri veți cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moș Niculae?”, 54,4% dintre respondenți au răspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării, potrivit studiului de piață realizat de Mednet Marketing Research Center „Chiar dacă nu au obținut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menționate și nuielușele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărțile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei”, se precizează în documentul citat de Agerpres.

În aproape 80% dintre familiile orășenilor intervievați va poposi Moș Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenționează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru București și orașele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 — 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 65 ani. Marja de eroare a studiului este de 3,46%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult