Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE: Cadrele didactice intra joi in greva generala

UPDATE: Cadrele didactice intra joi in greva generala

scris de Ziua Veche
3 afisari

UPDATE 15.00: Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, a declarat ca pana la ora 18.00 se va sti situatia din tara, in ceea ce priveste profesorii cuprinsi in comisiile de examinare care vor opta sa participe la proba de competente digitale.


„Referitor la desfasurarea zilei de 22 aprilie, cand este zi de bacalaureat, precizam ca doua treimi vor fi sustinut deja proba”, a mai spus Oana Badea, citata de realitatea.net

 

————————-

Profesorii din toata tara se vor afla joi in greva generala. Ei sunt nemultumiti de prevederile noii Legi a Educatiei, dar si de reducerea salariilor din invatamant. Peste 30.000 de elevi, programati joi la proba de competente digitale din cadrul Bacalaureatului, vor fi afectati de greva cadrelor didactice. Liderii principalelor sindicate din invatamant au participat, marti, la discutii cu ministrul Educatiei Daniel Funeriu. Ministrul nu i-a convins insa pe sindicalisti sa renunte la greva.

 

„S-a hotarat ca vineri ne vom intalni pentru a se lucra concret pe chestiuni care privesc sporurile. Desi se vrea, nu cred ca se va atinge obiectivul. Pe noi ne-ar fi interesat discutii pe proiectul de lege, pe drepturile pe care le pierdem, titularizare, etc. si tocmai pe aceste aspecte discutiile au fost foarte subtiri. Joi va fi greva generala, asa au hotarat federatiile reprezentative, chiar daca in unele judete ale tarii sunt si amenintari„, a declarat secretarul general al Federatiei Spiru Haret, Tudor Spiridon.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Liviu Marian Pop, a declarat la iesirea de la discutii ca a fost vorba de o intalnire pe fuga, o discutie punctuala pe revendicarile pe care federatiile le-au adus la cunostinta ministerului.

„Nu s-a atins subiectul grevei generale. Domnul ministru nici nu a vrut sa discute. S-au discutat cateva lucruri mentionate de noi in memoriu si unele aspecte din Legea Educatiei. In privinta probei de competente digitale de joi, nu poate fi obligat nimeni sa participe la o munca pentru care nu e platit. Banii pentru Bacalaureat sunt mai putini decat cei de anul trecut. Vor fi probleme la proba de Bacalaureat din 31 mai. Exista sanse ca sfarsitul lunii mai sa ne gaseasca in greva generala„, a spus Liviu Pop.

0 comentariu

obelix 13-07-2010 - 13:06

Bai, Marko, cine zice, ala e! Tu, pe langa faptul ca esti prost, mai esti si hot

Oseanul 13-07-2010 - 13:52

De Tara Oasului sa nu se lege nimeni, ca scot cutzitu’… 🙂

Numa’ io am dreptate!!! Cei care contesta acest lucru dau dovada de ignoranta, de prostie si de rea-credinta.

OSEAN, -Ă, oseni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoana nascuta si crescuta in Tara Oasului. 2. Adj., s.m. (Locuitor) din Tara Oasului. – Oas (n. pr.) + suf. -ean.
Sursa: DEX ’98

Viorica Ianc 13-07-2010 - 14:28

Prostia ? Si rea-credinta ?

Si Domnule Osean !
Toate durerile cu varsari de sange de vreo
600 de ani or fost numa pe langa MUNTII
Apuseni imprastiate !
Si amu ?
Distrug si ROSIA MONTANA !
Nu stiu ce a fost ” DE la Nistru pan´la
Tisa ” cum spunea Eminescu (Dumnezeu sa-i
odihneasca oasele pacatoase)! DE prin 131
dupa Hristos stim numai de ROSIA MONTANA!
Nimic de Budapeste sau Bucuresti ! Poate
ceva de Vindabona !
Ce nevoile dracului are chelosul asta ( de
fapt in felul lui rau si fain)ca s-a
imbogatit pe spuinarea statului romanesc.

radu 13-07-2010 - 17:24

Marko Bela ar fi interesant sa precizeze:
– ce intelege prin pamant secuiesc, daca se refera la proprietate sau la originea produsului, ceva de genul pamant „made in hungaria”.
– daca se refera la proprietate, sa precizeze daca mai are bonul fiscal sau chitanta de achizitie.
– daca vorbitorii de limba maghiara (ungurii) din romania ar trebui sa plece obligatoriu in ungaria din romania sau pot alege si alte destinatii.
– de ce atata discriminare, de ce sa nu plece toti care nu-i plac, de ce numai ungurii.
– daca i se pare normal si suficient ca limba romana este limba oficiala numai in romania si nu si pe intreaga planeta.

un crestin 13-07-2010 - 18:33

Tinutul Trei Scaune. Nu-i asa ca suna mai frumos ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult