Acasa Actualitate-InternaSocial Călătoria cu metroul, un lux

Călătoria cu metroul, un lux

scris de A.B.
8 afisari

Biletele de metrou şi cele ale CFR Călători vor fi majorate din august cu circa zece la sută, potrivit informaţiilor remise de reprezentanţii celor două instituţii.

Se scupesc biletele la Metrou si CFR

Guvernul s-a angajat, conform memorandumului cu FMI, că va modifica legislaţia, până la sfârşitul lunii august, pentru a majora preţul biletelor pe baza unui ordin al ministrului Transporturilor şi nu pe baza actualizării cu creşterea inflaţiei.
Deocamdată, la Metrorex nu se ştie exact procentul de majorare a preţului biletelor, însă acesta va fi cuprins între opt şi zece la sută, mai ales că ultima majorare a fost de circa opt procente, iar între timp inflaţia a avut aceeaşi evoluţie crescătoare. La CFR Călători majorarea va fi de zece la sută, societatea bugetându-şi la începutul anului această creştere, potrivit informaţiilor companiei.
La Metrorex, ultima majorare a tarifelor a avut loc în septembrie 2010, atunci când, în limita modificării indicelui preţurilor de consum de 108,12% aferent perioadei martie 2009 – iulie 2010, preţul biletelor a crescut cu circa opt procente.
CFR Călători a majorat cu opt procente preţul biletelor pe 20 septembrie 2010, deşi indicele de inflaţie a preţurilor de consum înregistrat în perioada septembrie 2007 (data precedentei majorări) – septembrie 2010 a fost 122,65%

1 comentariu

Viorica Ianc 17-05-2011 - 11:36

Un lux ???
Cu circa 10% ? La un leu, zece bani ?

In toate capitalele lumii METROUL este o NECESITATE !
Poate CFR Calatori este un lux (???) !
Sunt impacata – cel marfar nu poate fi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult