Acasa Actualitate-InternaSocial Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I

Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I

scris de A.H.
4 afisari

Unităţile din învăţământul preuniversitar îşi vor afişa vineri oferta de şcolarizare pentru clasa pregătitoare şi clasa I, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I

Tot vineri este prevăzut în calendar să se afişeze nivelul de clasă la care vor fi înscrişi copiii, conform rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice (clasa pregătitoare şi clasa I). Între 5-16 martie se va face depunerea cererilor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie şi se vor depune cererile de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială. Afişarea listelor copiilor înmatriculaţi în prima etapă şi a locurilor rămase libere se va face la unităţile de învăţământ în 19 martie.
Potrivit metodologiei, unităţile de învăţământ vor trebui să facă publice criteriile specifice care vor fi folosite pentru departajare în cazul în care există mai multe cereri din afara circumscripţiei decât locuri libere. Cea de-a doua etapă de înscriere, pe locurile rămase libere, destinată celor care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, se va desfăşura între 20-27 martie iar în 2 aprilie unităţile de învăţământ vor afişa listele cu copiii din alte circumscripţii şcolare înscrişi în conformitate cu opţiunile exprimate de părinţi în a doua etapă de înscriere. A treia etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie şi va fi destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie. În această etapă vor putea fi înscrişi şi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere.
Cea de-a patra etapă de înscriere se va desfăşura între 2-9 mai. În această etapă vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ultima etapă de înscrieri, desfăşurată în perioada 11-18 mai, se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult