Acasa Actualitate-InternaSocial Camera Deputaților a adoptat reducerea CAS cu 5%

Camera Deputaților a adoptat reducerea CAS cu 5%

scris de C.S.
2 afisari

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale, în forma inițială, cu 307 voturi pentru, 5 abțineri și 7 voturi împotrivă. Toate grupurile parlamentare au anunțat că susțin acest proiect.

Camerei Deputaților a adoptat reducerea CAS.

Camerei Deputaților a adoptat reducerea CAS.

Guvernul a aprobat, în luna iunie a acestui an, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal prin care se prevede diminuarea cotelor plătite de angajatori pentru CAS în funcție de condițiile de muncă, respectiv reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Măsura reducerii cu cinci puncte procentuale la angajator ar urma să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.

Ulterior aprobării Guvernului, proiectul a fost adoptat de cele două Camere ale Parlamentului și trimis spre promulgare.

Președintele Traian Băsescu a decis însă, la sfârșitul lunii iulie, să ceară Parlamentului să reexamineze legea.

În cererea de reexaminare, președintele Traian Băsescu atrăgea atenția că în anul 2014 deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat este de 12,519 miliarde lei, conform bugetului aprobat pentru anul în curs.

La sfârșitul lunii august, convocat în sesiune extraordinară, Senatul a adoptat, în forma trimisă inițial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului, formulată în luna iulie de președintele României.

Proiectul a întrunit 96 voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult