Acasa Actualitate-InternaSocial Câmpulung Muscel. Incendiu la un depozit de deşeuri toxice

Câmpulung Muscel. Incendiu la un depozit de deşeuri toxice

scris de M.A.
24 afisari

Un incendiu a izbucnit miercuri la un depozit de deşeuri toxice aflat în incinta parcului industrial din municipiul Câmpulung Muscel.

Câmpulung Muscel. Incendiu la un depozit de deşeuri toxice

Câmpulung Muscel. Incendiu la un depozit de deşeuri toxice

Parcul industraial este amenajat pe platforma fostei uzine de autovehicule Aro, la faţa locului intervenind mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. „Incendiul se manifesta la un depozit în care se află deşeuri toxice, este vorba de resturi de vopseluri, materiale plastice şi alte substanţe. La intervenţie participă patru autospeciale cu apă şi sumă şi o autoscară, la faţa locului fiind trimisă şi o ambulanţă SMURD”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Un angajat al societăţii care deţine depozitului a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe faţă şi mâini în timp ce încerca să stingă incendiul. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, bărbatul în vârstă de 26 de ani a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a fost transportat la spitalul din Câmpulung Muscel.

Societatea care deţine depozitul a fost amendată recent de Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu cu 100.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a unor deşeuri periculoase, autorităţile stabilind totodată un termen de 60 de zile pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un laborator mobil va analiza miercuri calitatea aerului din Câmpulung Muscel, unde o mare cantitate de fum a acoperit mai multe cartiere ale oraşului, în urma unui incendiu izbucnit la un depozit de deşeuri toxice, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare. „În zonă de află deja reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Se va face şi o analiză a aerului, o echipă mobilă este aici”, a spus Cristian Soare.

El a precizat că incendiul este sub control şi se acţionează pentru lichidarea tuturor focarelor, după care autorităţile abilitate vor deschide o anchetă în acest caz.

2 comentarii

jim 02-10-2013 - 13:54

Asta e adevarata fata a politicienilor inchid fabricile le taie la fier vechi distrug tot vand tot transformand romania de odata cu fabrici uzine ferme….in gropi de gunoi de cianuri de cáncer asta ati votat hoti lasi tradatori rusine romaní la si
………….copii vostri ce¿¿¿

IngerAlbastru 03-10-2013 - 03:48

Chiar, de ce n-a luat foc materialul nefolosit din inventar, doar deseurile toxice sint flamabile??? Ceva-mi spune ca a fost intentionat aprins focul sa se colecteze bani de asigurare. De poluarea mediului nu-i pasa nimanui.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult