Acasa Actualitate-InternaSocial Cancerul este cea mai costisitoare boala din lume

Cancerul este cea mai costisitoare boala din lume

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Dizabilitatile si moartea prematura cauzate de cancer aduc productivitatii si economiei globale pagube mai mari decat orice alta cauza de deces, potrivit unui studiu efectuat de Societatea Americana de Oncologie si de fundatia caritabila de lupta impotriva cancerului LiveStrong.


Potrivit cercetatorilor americani Rijo John si Hana Ross din cadrul Societatii Americane de Oncologie, citati de CNNMoney, paguba produsa de cancer economei globale este de aproape 900 de miliarde de dolari pe an, informeaza Money.ro. “Anii pierduti si lipsa productivitatii cauzate de cancer reprezinta cel mai mare drenaj al economiei, in comparatie cu alte boli mortale, inclusiv HIV/SIDA sau alte boli infectioase”, arata studiul. Pierderile economiei cauzate de cancer, cauza numarul unu de deces la nivel mondial, au fost cu 20% mai mari decat cele cauzate de bolile cardiovasculare, care au adus PIB-ului global pierderi de 753 de miliarde de dolari in 2008.

Acesta este doar costul indirect, studiul neincluzand cheltuielile medicale directe, care ar fi dublat pierderile cauzate de cancer. Potrivit studiului, cancerul de plamani, bronhii si trahee sunt cele mai costisitoare si pagubesc economia globala cu 180 de miliarde de dolari anual. Se estimeaza ca aceste tipuri de cancer pulmonar vor ucide, anual, opt milioane de oameni pana in 2030. Urmatoarele tipuri de cancer in topul costurilor sunt cele de colon/rect si cancerul mamar, mai ales in tarile bogate. In tarile sarace, cele mai costisitoare tipuri de cancer sunt cele ORL, cervicale si de san.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult