Acasa Actualitate-InternaSocial Când ajung primii refugiaţi în România

Când ajung primii refugiaţi în România

scris de D.P.
17 afisari

Președintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, Laszlo Borbely, a declarat, marți, că s-a ajuns la un consens pentru înființarea unei comisii parlamentare specializate pe problema migrației.imigranti refugiati romania

László Borbély, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, a declarat că, în luna noiembrie, în România vor veni 300 de refugiați.

Deputatul UDMR a mai spus că acești 300 vor fi urmați în fiecare lună de alte grupuri de refugiați, până se va atinge numărul de 1.785 pe care l-a anunțat președintele Klaus Iohannis.
„Prima oară, mi se pare, circa 300 şi după aceea, lunar va veni un anumit număr de imigranţi”, a mai spus Borbely, citat de Mediafax.

De asemenea, în Parlament se va forma o comisie mixtă care va dezbate probleme legate de migrație, azil, refugiați, după modelul din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Această comisie va trebui să fie o comisie specializată, acum ne-am adunat şapte comisii din Cameră şi Senat ca să discutăm o problemă care ţine de competenţa mai multor comisii. Dacă avem o comisie sau măcar o subcomisie care să se ocupe de această probelmatică, atunci vom şti unde să canalizăm informaţiile”, a explicat Borbely.

„Nu e vorba numai de a asigura condiții pentru acești imigranți de a veni, de a avea unde să stea și de a primi hrană și apă, ci de a asigura integrarea lor, cei care vor să rămână în România și au acces legal, integrarea lor în societate, ceea ce este mult mai complex”, a explicat Laszlo Borbely.

Totodată, el a arătat că problema refugiaților trebuie rezolvată întrucât acești oameni nu pot fi lăsați în stradă.

„Nu e numai problema Uniunii Europene, nu este numai problema Europei. Va trebui să se discute foarte răspicat la Organizația Națiunilor Unite, în toate forurile care trebuie să vadă ce facem cu această migrație modernă. Credeam că nu va fi așa ceva după anii ’50, dar iată că asistăm din nou la o migrație a acestor oameni care sunt multe milioane și care se pare că nu se va opri”, a adăugat Borbely.

La rândul său, liberalul Ionuț Stroe s-a pronunțat pentru crearea unei structuri comune și posibilitatea înființării unei comisii de migrație, de persoane strămutate și de refugiați la nivelul Parlamentului.

„Aș propune o comisie comună pentru a elabora cadrul legislativ care este absolut necesar pentru primirea pe piața muncii, oferirea asistenței serviciilor de sănătate, prevenirea flagelului traficului de persoane. (…). Această comisie specială ar trebui să se ocupe cu (…) zonele în care acești oameni vor fi găzduiți. Putem să elaborăm strategii de securizare a granițelor, poate Schengen în momentul apropiat”, a afirmat Stroe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult