Acasa Actualitate-InternaSocial Când și unde să-și facă românii rezervare pentru concediul de vară? Opinia lui Raed Arafat.

Când și unde să-și facă românii rezervare pentru concediul de vară? Opinia lui Raed Arafat.

scris de Misu Andrei
63 afisari

Două dintre destinațiile predilecte ale românilor pentru concediul de vară, Bulgaria și Grecia, se uită cu atenție și ele la ce se întâmplă cu evoluția coronavirusului în România, pentru a ști dacă-și pot menține porțile deschise pentru turiști, spune secretarul de stat Raed Arafat. 

„Suntem într-o situație de siguranță în care ne putem face rezervare acum pentru concediul din luna iulie, dacă alegem țările care sunt mai puțin afectate de pandemie sau România”, a declarat joi seară la Digi24 secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Cel mai probabil, aceste țări sigure pentru România vor fi Bulgaria și Grecia, însă, a avertizat șeful DSU, pentru ca ele să-și mențină ușile deschise pentru noi este nevoie să respectăm în continuare regulile acestei perioade de relaxare pentru a ajunge la o siguranță similară cu a lor.

Este foarte posibil ca relația cu Bulgaria și Grecia să se schimbe după 15 iunie, pentru că situația în cele două țări este foarte bună și foarte stabilă în acest moment și este posibil ca România să creeze o relație de ordin turistic cu țările în care se poate face turism în siguranță: cetățenii lor pot să vină la noi fără să fie nevoie să stea în izolare, iar cetățenii români să meargă acolo fără să stea în izolare când se întorc, a arătat Raed Arafat.

„Este foarte probabil că vom ajunge la o astfel de relație, dar depinde bineînțeles la noi cum evoluează situația. Nu e suficient ca la ei să fie bine, pentru că și ei se uită la noi, și ei vor să vadă că România a depășit un anumit prag și a ajuns la o siguranță similară cu a lor. Numărul cazurilor pe zi, numărul cazurilor în ultimele 14 zile vor însemna ceva și pentru țările în care vrem și noi să mergem. De aici și munca noastră de acum, să păstram situația sub control și să mai facem acest efort în care respectarea regulilor va permite să controlăm situația”, a subliniat Raed Arafat. „Deci sunt măsuri de relaxare, mergem la munte, mergem la mare, mergem la terase, dar respectăm regulile, asta este important”, a insistat șeful DSU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult