Acasa rss 1asig Când va ajunge, din nou, serul antirabic în spitale

Când va ajunge, din nou, serul antirabic în spitale

scris de C.P.
2 afisari

Criza de ser antirabic din spitalele autohtone se apropie de final. Potrivit, directorului de comunicare al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, acesta va ajunge în unitățile sanitare până la sfârșitul săptămânii.

Criza de ser antirabic se apropie de final.

„În urma semnalelor primite, MS s-a interesat la producătorul autorizat Sanofi — Pasteur care a spus că există pe piață 50.000 de doze de vaccin antirabic. Serul antirabic, care este diferit de vaccin, a fost recepționat ieri. Ieri a venit în România un transport din Franța cu ser antirabic. Până la sfârșitul săptămânii se va găsi în spitale, astfel încât să nu mai existe probleme”, a declarat Oana Grigore.

Grigore a declinat, în același timp, responsabilitatea Ministerului pentru criza de ser antirabic, subliniind că spitalele cumpără aceste produse direct de la distribuitori sau producători, fără centralizarea MS.

Criza de ser antirabic a fost adusă la cunoștința opiniei publice de purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, doctor Cătălin Apostolescu, care a precizat că serul este folosit numai în situațiile în care există suspiciune de rabie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult