Acasa Actualitate-InternaSocial Când vor primi pensionarii tichetele de călătorie

Când vor primi pensionarii tichetele de călătorie

scris de C.P.
14 afisari

Ministrul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) va menţine, şi în 2012, pentru pensionarii aflaţi în evidenţa Caselor de Pensii, tichetele de călătorie cu reducere de 50 la sută, iar aceştia le vor primi cel mai târziu în luna februarie, odată cu plata pensiei, informează MMFPS.

Când vor primi pensionarii tichetele de călătorie

‘Toţi cei aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii, vor primi, ca şi în anii precedenţi tichetele de călătorie, cu 50 % reducere din costul acestora (tichetului de călătorie). Acesta este un drept pe care Ministerul Muncii îl respectă şi îl acordă pensionarilor în continuare. Pensionarii vor primi documentele de călătorie cu reducere de 50 la sută, cel mai târziu în luna februarie’, precizează Ministerul, pe pagina sa de internet.
MMFPS reaminteşte că prin adoptarea Ordonanţei de Guvern nr.8/2011, modalitatea de emitere şi transmitere a documentelor de călătorie acordate pensionarilor s-a modificat. Astfel, fiecare pensionar urma să primească un card, o legitimaţie de transport personalizată cu numele şi codul numeric personal al fiecărui beneficiar. Dar din cauza contextului economic actual, termenul de aplicare a ordonanţei a fost prorogat până la data de 31 decembrie 2012.
În aceste condiţii, arată comunicatul Ministerului Muncii, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea transmiterii acestora ca şi până în anii precedenţi, respectiv taloane de călătorii, tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice şi distribuite odată cu drepturile de pensie. Ministerul arată că au intervenit întârzieri în distribuirea tichetelor pentru că trebuie aplicate corect procedurile legale şi cele tehnice.

1 comentariu

aswer 09-01-2012 - 13:58

IMI pare rau ca zic asta celeor ce au cladit ROMANIA … dar GUVERNUL daca ar putea s-ai INGROAPE PE TOTI PENSIONARII ca ‘acolo’ calatoria e libera

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult