Acasa Actualitate-InternaSocial Cantinele de ajutor social. Cati sarmani sunt in fiecare judet

Cantinele de ajutor social. Cati sarmani sunt in fiecare judet

scris de M.A.
17 afisari

Romania pare a fi depasit de mult criza financiara, daca e sa nu luam dupa anumite evolutii statistice, mai ales cele privind ajutoarele sociale.

România. Topul naţional al sărăciei

Cantinele de ajutor social. Cati sarmani sunt in fiecare judet

Ba mai mult chiar, s-ar parea ca suntem pe un avant economic masiv, intrucat tot mai putini romani apeleaza la diferite ajutoare sociale de la stat. Econtext va arata cum a evoluat numarul persoanelor inscrise la cantinele sociale de la inceputul crizei si pana in prezent. Numarul sarmanilor care nu au ce manca si beneficiaza de mancarea oferita de cantinele sociale.

Cei mai saraci dintre saraci! Si va aratam cum a evoluat numarul acestora in fiecare judet de la inceputul crizei (2008) si pana in 2011 (acestea fiind cele mai recente date).

Cantine sociale

Din totalul de 42 de judete (41 + Bucuresti), pentru cinci judete avem date incomplete (Arges, Braila, Dolj, Satu Mare, Vrancea). Din cele 37 ramase, numarul celor care recurg la cantine sociale pentru hrana zilnica a scazut in 25 de judete in intervalul mentionat. In alte 11 judete, numarul acestora a urcat si a stagnat intr-unul singur.

Printre cele mai mari scaderi se numara judetul Harghita, unde numarul sarmanilor care apeleaza la cantine sociale a scazut la 70 in 2011, fata de 286 in anul 2008. Un alt declin puternic se consemneaza in Giurgiu, de la 333 in 2008, la 78 in 2011. Dar cel mai abrupt declin a avut loc in alt judet.

Dar IATA aici cum a evoluat numarul sarmanilor care mananca la cantinele sociale:

rosu = scadere

verde = crestere

gri = date incomplete

galben = stagnare

Cantine saraci criza Econtext

2 comentarii

digital 05-08-2013 - 17:29

statisticile astea le luați în calcul la Mișcarea Glandulară!
și o să câștigați sigur….multă….m-experiență!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2013 - 18:35

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult