Acasa Actualitate-InternaSocial Capitala, cotropita de tigani

Capitala, cotropita de tigani

scris de Ziua Veche
48 afisari

La recensamantul populatiei din 1930, ponderea in Bucuresti a minoritatilor etnice era de 16%. Peste jumatate erau evrei. In prezent, ponderea actuala a grupurilor minoritatilor este de 3%, arata un studiu al SNSPA. Aproape jumatate sunt acum tigani.


 

 

In 1930, arata SNSPA, Bucurestiul era un oras cosmopolit, prin prisma faptului ca nu mai putin de zece minoritati aveau peste 1% pondere in structura interna a minoritarilor. Astfel, romanii aveau o pondere de 84% iar etnicii straini 16%. Din acestia, 48% erau evrei, 17% maghiari, 10% germani, 6% tigani, 3% greci, 3% armeni, 2,5% rusi, lipoveni sloveni, 1% bulgari, polonezi, sarbi croati. Studiul remarca evolutia negativa a ponderii populatiei etnice minoritate in Bucuresti. Pe de-o parte, prin scaderea numerica a acestora, in special datorita parasirii Romaniei in regimul comunist (evrei si nemti) dar si prin cresterea populatiei orasului pe baza unui aflux semnificativ de etnici romani din alte zone, in special de la sate.

In prezent, fata de 1930, ponderea grupurilor etnice minoritare este de doar 3%, din care aproape jumatare sunt tigani (48%), urmati la mare distanta de maghiari (10%), evrei (4%) si germani (4%).

0 comentariu

Foreskin 20-07-2010 - 20:49

…din Octombrie”… si „conducatorii”… mai ales la spioni…

O chestie NATURALA… urmasii lui IUDA…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult