Acasa Actualitate-InternaSocial Capitala va avea o sală de concerte la standarde internaționale

Capitala va avea o sală de concerte la standarde internaționale

scris de C.S.
19 afisari

Guvernul vrea să construiască o sală de concerte la standarde internaţionale în Bucureşti, ce urmează să devină un centru de referinţă pentru Festivalul „George Enescu”, potrivit programului adoptat de Executiv.

Nouă sală de concerte în București.

De asemenea, potrivit sursei citate, susţinerea sistematică şi continuă a participării româneşti la evenimente culturale de talie internaţională, precum Bienala de la Veneţia şi Salonul Internaţional al Cărţii, reprezintă o direcţie de acţiune privind promovarea culturii româneşti.

Totodată, dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul industriilor artistice (media, publicitate, design, modă etc.), clarificarea legislativă şi sporirea rigorii reglementărilor în materia proprietăţii literare şi artistice, elaborarea şi implementarea, în parteneriat cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi cu Primăria Sectorului 3, a proiectului integrat „Centrul istoric al Capitalei”, pentru constituirea unei arii culturale protejate, punerea în valoare a monumentelor istorice şi a patrimoniului arhitectural, a industriilor şi meşteşugurilor artistice se află pe lista direcţiilor de acţiune ale programului adoptat de Guvern.

Programul prevede sprijinirea creaţiei artistice contemporane prin susţinerea taberelor de creaţie, organizarea de expoziţii şi evenimente culturale în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), susţinerea industriei cinematografice româneşti pentru a-şi întări competitivitatea pe plan internaţional şi sprijinirea bisericilor pentru introducerea sistemelor de securitate în lăcaşurile de cult ce adăpostesc obiecte mobile de patrimoniu.

1 comentariu

un crestin 10-03-2014 - 07:26

Daca guvernul vrea sa construiasca o sala de concerte la standarde internationale, sa viziteze mai intai sala de concerte de la Sighet si sa asculte rezonanta lemnului special cautat cu grija si folosit. Asa cum maestrii cauta esenta viorii in padurile din nordul Marmatiei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult