Acasa Actualitate-InternaSocial Care sunt obligațiile angajatorilor la temperaturi sub -20 grade

Care sunt obligațiile angajatorilor la temperaturi sub -20 grade

scris de C.S.
0 afisari

Scăderea temperaturii medii sub pragul critic de -20 grade Celsius aduce o serie de obligații pentru angajatori. Aceștia trebuie să asigure ceai cald, pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare şi echipament individual de protecţie pentru salariaţii care lucrează în aer liber.

Temperaturile scăzute aduc obligații suplimentare pentru angajatori.

„Prin temperaturi scăzute extreme se înţeleg temperaturi exterioare ale aerului sub -20 grade C sau temperaturi care, corelate cu condiţii de vânt intens, pot fi echivalate cu acest nivel”, informează Inspecția Muncii.

Pentru angajaţii care muncesc în temperaturi scăzute extreme angajatorii trebuie să asigure distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1litru/persoană/schimb, acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător şi echipament individual de protecţie.

Dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv, angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile dispuse în Ordonanţa de urgenţă nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale)”.

De asemenea, pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de muncă în condiţii de temperaturi extreme inspectorii de muncă controlează asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic.

Inspectorii de muncă avertizează că nerespectarea prevederilor legale atrage amenzi aplicate angajatorilor cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei.

1 comentariu

Tom Cc 31-01-2014 - 22:53

verificati daca firmele de paza respecta asa ceva !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult