Acasa Actualitate-InternaSocial Care va fi traseul noii linii de metrou din București

Care va fi traseul noii linii de metrou din București

scris de C.S.
8 afisari

Bucureștenii vor avea parte de o nouă linie de metrou, pe traseul Bragadiru-Voluntari. Construcţia noii magistrale este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea să le efectueze prin parteneriat public-privat (PPP) sau concesiune, data începerii nefiind însă stabilită.

Metroul bucureștean va fi extins cu o nouă linie.

Studiul de prefezabilitate şi fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă tehnică, economico-financiară şi juridică pentru pregătirea şi derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru această linie de metrou a fost transmis în iulie 2012 către Secretariatul General al Guvernului (Unitatea Centrală pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat), alături de caietul de sarcini aferent proiectului, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Transporturilor.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare, iar construcţia ar urma să dureze şase ani. Construcţia este estimată la 1,5 miliarde de euro.

Metrorex, companie care administrează metroul bucureştean, estimează că va înregistra pierderi de 123,19 milioane lei în acest an, la venituri de 654,4 milioane lei şi cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Comparativ, Metrorex a încheiat anul trecut cu venituri totale de 601,5 milioane lei, cheltuieli de 655,2 milioane lei şi pierderi de 53,6 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult