Acasa Actualitate-InternaSocial Cartel ALFA continuă joi acţiunile de protest în Piaţa Victoriei

Cartel ALFA continuă joi acţiunile de protest în Piaţa Victoriei

scris de Ziua Veche
5 afisari

.CNS Cartel ALFA organizează joi o acţiune de pichetare a sediului Guvernului, la care vor participa membrii federaţiilor sindicale din sănătate, asistenţă socială şi educaţie, potrivit liderului sindical Bogdan Iuliu Hossu. Manifestarea va începe la ora 11.00, iar durata minimă a acţiunilor sindicale este de două ore. Cartel ALFA se pronunţă categoric împotriva disponibilizărilor, a modificării abuzive a legii pensiilor care nu trebuie promulgată în forma adoptată de Parlament, transmite Agerpres. De asemenea, Cartel ALFA respinge modificările aduse Codului Muncii dar şi încercarea de legiferare a sclaviei moderne prin desfiinţarea contractelor individuale de muncă, fiind împotriva dereglementării pieţei muncii şi a măsurilor de creştere exagerată a austerităţii prin legea de salarizare unică a sectorului bugetar.


Reprezentanţii Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ încep seria protestelor împotriva situaţiei dezastruoase în care se găsesc sistemul sanitar şi salariaţii acestuia, cu participarea, joi, la acţiunea de protest a CNS Cartel ALFA din Piaţa Victoriei, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă. Sindicaliştii susţin că sunt victimele unui sistem care înţelege să impoziteze la sânge salariile lucrătorilor, dar ‘uită’ să-i oblige la plata impozitelor pe cei care profită de bogăţia ţării.

‘Am fost amăgiţi cu Legea unică de salarizare, spunându-ne că vor stabili locul potrivit pentru salariaţii din sănătate şi învăţământ în ierarhia bugetarilor. Şi-au găsit în schimb locul lor la vârful ierarhiei pentru a lua cele mai mari salarii din sistemul bugetar . Un mecanism menit să facă dreptate socială, printr-o adevărată ierarhizare a salariaţilor bugetari, s-a transformat într-un instrument de reducere a salariilor’, susţine Rotilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS