Acasa Actualitate-InternaSocial Cât de performantă este facultatea ta!

Cât de performantă este facultatea ta!

scris de A.H.
5 afisari

Ministerul Educaţiei a finalizat clasificarea tuturor programelor oferite de universităţi împărţindu-le în cinci categorii valorice: de la A- cel mai bun, la F- cel mai slab. Studenţii şi candidaţii la facultate vor putea şti începând din acest an cât de performant este programul de studii pe care îl urmează.

studenti_bacalaureatSociologia are doar două programe de tip A: în cazul Universităţii din Bucureşti şi al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Programele de top în economie se derulează la Academia de Studii Economice, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Filosofia se încadrează în categoria de elită la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în timp ce programele de psihologie din prima grupă aparţin Universităţii „Babeş-Bolyai” şi Universităţii de Vest din Timişoara.

Clasificarea arată că programele de top în domeniul matematicii sunt cele derulate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. În domeniul chimie, programele de top sunt cele ale Universităţii din Bucureşti, Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Cele mai bune programe de geografie şi fizică aparţin Universităţii din Bucureşti, Universităţii de Vest din Timişoara, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În privinţa biologiei, programele de clasa A sunt cele ale Universităţii „Babeş-Bolyai” şi cele ale Universităţii din Bucureşti. Dreptul de categorie A aparţine Universităţii din Bucureşti, Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult