Acasa Actualitate-InternaSocial Cât de tradiţionale sunt produsele din târgurile de sărbători

Cât de tradiţionale sunt produsele din târgurile de sărbători

scris de Ziua Veche
378 Afisari

Deşi românii sunt mari consumatori de produse tradiţionale, se pune întrebarea cât de autohtone sunt produsele care se regăsesc în târgurile de sărbători începând cu 1 decembrie? România importă 65% carnea de porc şi produce 30% din cantitatea de fasole consumată în ţară, potrivit Mediafax. Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, a a adăugat că deşi suntem mari consumatori, „niciodată România nu a produs mai mult de 50% din necesar, în ultimii 25 de ani”.

Întrebat dacă românii vor putea mânca produse din carne de porc autohtonă la târgurile organizate de sărbători anul acesta, Sorin Minea a spus că „La târgurile astea de care vorbiţi dumneavoastră, mă îndoiesc profund că vreunul dintre producători poate demonstra trasabilitatea fără etichetă. Aceia vor spune că (produsele n.r.) sunt de la ei din curte, bio, naturale. Deci dacă vreţi să mâncaţi ceva de care habar nu aveţi de unde este, vă recomand cu căldură aceste târguri. Nici eu nu ştiu, nici ei nu ştiu. Dar dacă nu cumva au crescătorii ascunse prin codrii patriei, restul cumpără carne de unde găsesc mai ieftină, cu pestă din România sau de afară”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult