„Pierderile din reţea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut (…).
Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, la ceremonia de dezvelire a unui monument dedicat sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.
În alta ordine de idei, el a punctat ca Municipalitatea închide anul acesta pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şantierul din zona Apusului.
„Este una dintre condiţiile pentru a trece cu finanţarea în anul viitor, în rest o să deschidem 12 şi ele cu totul sunt 25, aceste 12 se vor termina într-un an şi jumătate, în doi”, a adăugat Nicuşor Dan.
În medie, pentru a încălzi o cameră în timpul unei luni de iarnă, este necesară o gigacalorie.
Prin urmare, facturile pentru încălzire în București vor fi comparabile cu cele din iarna precedentă, cu condiția ca nivelul de consum să rămână neschimbat. Astfel, pentru o garsonieră, costul căldurii se va situa în jurul valorii de 350 de lei, pentru un apartament cu două camere va fi de aproximativ 700 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere, acesta va ajunge la aproximativ 1.000 de lei, potrivit Antena 3.
Termoenergetica anunță când se va da drumul la căldură în Capitală
Compania Termoenergetica din București a demarat primele teste la temperatură ridicată pentru a asigura că locuitorii Capitalei vor avea căldură în momentul în care vremea se va răci.
Cu toate acestea, asociațiile de proprietari care doresc să amâne furnizarea de căldură sunt necesitate să depună o cerere în scris pentru a beneficia de o reducere la factura de energie.
Termoenergetica a subliniat că furnizarea agentului termic pentru încălzire va începe doar după ce, timp de trei zile consecutive, între orele 20:00 și 06:00, se vor înregistra valori medii zilnice ale temperaturii exterioare de +10º C sau mai scăzute.
„Procesul se desfășoară într-un mod treptat, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea precară a conductelor, precum și lucrările în desfășurare în diferite stadii de execuție, în toate sectoarele municipiului București. Este crucial să subliniem că, în sezonul rece, vor fi continuate doar lucrările pentru care pot fi implementate soluții provizorii, astfel încât furnizarea agentului termic pentru încălzire să nu fie afectată”, a comunicat compania.
Probele la temperatură ridicată, care asigură echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, vor fi efectuate astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toți consumatorii să beneficieze în mod normal de furnizarea agentului termic pentru încălzire.