Acasa Actualitate-InternaSocial Câte sute de mii de români suferă de epilepsie

Câte sute de mii de români suferă de epilepsie

scris de C.S.
6 afisari

Aproximativ 200.000 de români (1%) au epilepsie, dintre aceștia 70.000 fiind copii, a declarat marți, într-o conferință de presă, șeful clinicii de neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, Dana Craiu.

Câte sute de mii de români suferă de epilepsie.

„În România există un registru național pentru epilepsie de scurt timp. Aproximativ 1% din populația România prezintă diferite forme de epilepsie, ceea ce ar însemna 180.000 — 200.000 de persoane, dintre acestea 70.000 fiind copii”, a spus Craiu.

Ea a atenționat că epilepsia ar trebui tratată numai de epileptologi, iar această ocupație ar trebui înregistrată.

La rândul său, medicul neurolog Ioana Mândruță de la Spitalul Universitar de Urgență București a afirmat că în prezent există trei molecule care tratează această afecțiune, doar una singură fiind compensată.

„O serie de pacienți au urmat tratamente cu o gamă largă de medicamente și au nevoie de tratamente noi cu aceste molecule sau de terapie chirurgicală și neurostimulare. Există un program național în acest sens, dar sunt liste de așteptare. Acest program este în unele momente nefinanțat sau finanțat cu sume mici. Există metode noi de diagnosticare, cum ar fi video-electroencefalograma, dar și o serie de teste genetice”, a susținut medicul neurolog.

Potrivit Ioanei Mândruță, tratamentul cu una dintre noile molecule costă lunar între 500 și 800 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult