Acasa Actualitate-InternaSocial Cati ani muncim intr-o viata: Vezi cat muncesc romanii

Cati ani muncim intr-o viata: Vezi cat muncesc romanii

scris de M.A.
7 afisari

Dintre toti europenii, suedezii muncesc cel mai mult, dupa cum arata un clasament realizat de Econtext.

Cati ani muncim intr-o viata: Vezi cat muncesc romanii

Cati ani muncim intr-o viata: Vezi cat muncesc romanii

Si ne referim nu la programul zilnic de munca, ci la un indicator si mai important: cati ani din viata se munceste, in medie, in fiecare stat din comunitatea europeana. Iar, dupa cum spuneam, suedezii ocupa prima pozitie in Uniunea Europeana.

In medie, un suedez lucreaza 40,4 ani din viata, plasandu-se astfel pe primul loc, cu cei mai multi ani de munca din toata comunitatea europeana.

Top

Da, dintre toti europenii, suedezii petrec cei mai multi ani in campul muncii. Intr-adevar, si speranta de viata e mai mare, dar nu acesta este factorul care determina numarul de ani in campul muncii.

Suedezii lucreaza 40,4 ani, fiind singuri care depasesc pragul de 40 de ani de incadrare in munca. Tot scandinavii ocupa si urmatoarele locuri. Ori natiuni din aceeasi parte a Europei. In schimb, la polul opus, se plaseaza o natiune parca croita pe acest fapt: italienii. Acestia muncesc, in medie, 29,7 ani, la fel ca ungurii. Dar nici romanii nu muncesc prea multi ani.

Dar IATA cati ani muncesc romanii intr-o viata, dar si cati ani muncesc restul europenilor:

Ani de munca UE econtext

28 comentarii

Pribeagul 19-08-2013 - 18:07

Categoric, muncim prea mult. Munca acum este pentru masini, cum altadata era pentru sclavi.

ValVerde 19-08-2013 - 18:10

Numai daca gindesti simplu, ca Bula.
„Munca” nu e numai sapat santuri sau tras la saiba.

Asta era in anii de glorie dupa care plingeti voi.

Nu v-a trecut niciodata prin cap ca foarte multi oameni muncesc pentru ca vor si pentru ca nu au incotro ???

ValVerde 19-08-2013 - 18:11

Oops…
‘..Muncesc pentru ca vor, nu pentru ca nu au incotro”

Pribeagul 19-08-2013 - 18:59

Pare ca-ti place sa muncesti, adica sa hamai la Bula si la… altii.

Asta spuneam si eu: Cetateanului atenian ii facea placere sa munceasca.

ValVerde 19-08-2013 - 19:03

„Pare ca-ti place sa muncesti, adica sa hamai la Bula si la… altii”

===

Se cheama munca educativa.
Iti da satisfatii imediate si pe termen lung.
Un fel de ecarisaj al prostiei.
O munca cu valoare sociala ridicata pe care o fac gratis, din spirit de solidaritate cu rasa umana.

Cu placere !

Pribeagul 19-08-2013 - 19:34

🙂

Hai ca ai nimerit-o daca vrei sa-l educi pe Bula, si sa mai ai si „satisfactii imediate si pe termen lung”.

BULA 19-08-2013 - 20:26

Am psihicul „SOLID” si nu ma las influentat (manip.ulat) de niste proaste ca tine. Am incredre in mintea mea, nu ma iau dupa toti cretinii sau escrocii.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 20:49

Dhonsorica …cu Creutzfeld Jacob , a depistat pe Phallusul de la Banie, care pe proprie declaratie , se diagnosticheaza ,,SOLID” psihic,cunoscandu-de diagnosticul de M D D
Major Depressive Disorder (MDD)

Major Depressive Disorder (MDD) is a clinical syndrome of at least five symptoms impacting mood, cognition or physical well-being that last for at least two weeks and cause impairment in functioning.

Mood symptoms include depressed, sad or irritable mood, loss of interest in usual activities, inability to experience pleasure, feelings of guilt or worthlessness, and thoughts of death or suicide. Cognitive symptoms include inability to concentrate and difficulty making decisions. Physical symptoms include fatigue, lack of energy, feeling either restless or slowed down, and changes in sleep, appetite, and activity levels.

MDD affects individuals of all ages although it is more common in adults. It is a recurring and chronic illness, frequently returning for two or more episodes that often last for two years or more. While MDD is a treatable condition, fewer than 30% of those affected by the disease reported contact with a mental health professional in the past year when surveyed as part of the National Health and Nutrition Examination Survey, 2005-2006. Barriers to treatment include failure to recognize the disease, doubts about treatment effectiveness, lack of insurance coverage as well as the general stigma associated with mental illness.

The exact cause of MDD is unknown but there are psychological, biological and environmental factors that all contribute to its development. There are three neurotransmitters thought to be involved in MDD: serotonin, norepinephrine , and dopamine. When there is an imbalance in these neurotransmitters, MDD is likely to develop. A family history of MDD is also associated with the development of the disease.

avand ca si posibile cauze patologice ;

,,At all ages, a substantial proportion of patients who complain of memory difficulty or other cognitive symptoms have depression rather than a neurodegenerative disease. Vitamin deficiencies and chronic infections may also occur at any age; they usually cause other symptoms before dementia occurs, but occasionally mimic degenerative dementia. These include deficiencies of vitamin B12, folate or niacin, and infective causes including cryptococcal meningitis, HIV, Lyme disease, progressive multifocal leukoencephalopathy, subacute sclerosing panencephalitis, syphilis and Whipple’s disease.”…..

BULA 19-08-2013 - 20:55

@प्रिंस Parpanghel

Ai dezvoltat o intreaga teorie pe seama presupusei depresii a mea. Bati campii si cred ca nici prea multa medicina nu stii. Poate ca nici nu esti medic, asa cum te lauzi p-acilea.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 21:17

@ Phallusul de Banie,

Daca remarci , am redat in alta limba, tu ca fost maistru la Palatul Pionerilor la cercul de electronica, cu reale capacitati in TOATE DOMENIILE, ai putea sa te declari INCANTAT .

Sa nu uiti , Bismuthul din dotare si haloperidolul,

Pss . LIVE ?

BULA 19-08-2013 - 21:26

@प्रिंस Parpanghel

Esti un kakat sfoiegit, nimic mai mult.

UnUL 19-08-2013 - 18:43

Și aici suntem în coadă. În plus, la noi românii ar trebui făcută o distincție netă între „a munci” și a sta la serviciu (În care timp mai bem o cafea, mai facem o pauză de sandwich, mai comentăm meciurile de ieri, mai bârfim un coleg-doi…)

UnUL 19-08-2013 - 19:05

N-am fost niciodată negativist ci doar realist, Parpanghelaș. Și că tot veni vorba de „atârnare”, de ce nu te atârni tu de o grindă, cu o funie legată în jurul gâtului?

UnUL 19-08-2013 - 19:15

Am încheiat armistițiu la o bătălie, celelalte continuă.
”cartoforul la cacialma” presupun că în viziunea ta ar fi președintele Romîniei. O să reiau deci ce scriam deja mai demult:
Dl. Basescu valorează – ca om politic si nu numai – cat 10 Plagiatori si 10 C a c a r a i luați la un loc. Poate de aceea face spume la gura pe forumuri o turmă de inepți USL-ași de serviciu.
Cineva imi cerea mai de mult sa explic de ce imi place Basescu; pentru „cultura” si „educatia” lui ? Mi-ar trebui destul timp si spatiu de pe forum sa explic. Cultura? nu in mod deosebit. Educatia? nici mai buna nici mai rea decat a altor oameni politici. (Oricum, este printre putinii nostri oameni politici care vorbeste o romana fara cusur!) Diplomatia? In Romania de azi nu prea faci mare lucru cu diplomatia, trebuie sa dai cu barda! El are curajul si franchetea sa puna punctul pe i, sa arate si sa atace relele si greselile acolo unde le observa, sa puna degetul pe rana. Exprimarea? Directa, brutala, uneori la limita vulgaritatii, ca aceea a unui marinar obisnuit sa ia decizii rapide, care nu are vreme sa se incurce in fineturi de limbaj; si mult umor. Un populism pe care unii il considera ieftin, il considera jucat, dar care mie imi pare a face parte din firea personajului. Naturaletea si spontaneitatea lui extraordinare (din acest punct de vedere ma regasesc in el si poate de aceea imi e simpatic!), cu emotionari terminate cu lacrimi sau iesiri nervoase absolut firesti dar pe care un om politic ar trebui sa le cenzureze; deci faptul ca e uman si firesc. Si mai presus de toate cateva lucruri pe care le-a facut si pe care nimeni pana la el nu a dorit sau nu a avut curajul sa le faca: condamnarea comunismului, incercarea – ce pare, după grele eforturi și lupte cu „conjurația corupților” din politică și afaceri, a incepe sa dea roade – de a combate coruptia si de a reforma justitia, ideile interesante si novatoare (unele insusite de UE sau chiar de SUA) in domeniul politicii internationale, un anumit vizionarism. Plus un simt politic deosebit, cu bunele si relele acestei calitati. Este un autentic „zoon politikon”, om politic pur sange, printre putinii pe care ii avem la ora asta; si, mai presus de toate, un om care doreste sincer binele, modernizarea, reformarea si europenizarea Romaniei.
Basescu a fost ales de catre unii ca fiind „raul cel mai mic”, provenind si el dintr-o zona cumva nebuloasa, precum majoritatea politicienilor. S-a dovedit insa a fi un adevarat reformist, intr-un conflict deschis cu vechile structuri, depasind asteptarile multora. Nu a fost tocmai presedintele perfect. A avut uneori accente populiste, in scop electoral, sau rabufniri orgolioase, ceea ce, iarasi, i-a indepartat pe altii.
Si-a dezamagit ulterior votantii de o anumita factura, din pacate majoritari (nu doar pentru el), prin masurile de austeritate promovate, masuri necesare in vremuri de criza. Interesele partidului din care provenea, cele personale, de imagine, practic nu au contat. Omul potrivit la timpul potrivit.
În plus, ne place sau nu presedintele Băsescu, dar un lucru este evident pentru toți cei ce nu suferă de grave deficiențe de vedere : ESTE MERITUL GUVERNĂRII BĂSESCU-BOC DE A FI ÎNLĂTURAT BOTNIȚA PE CARE „GUVERNAREA ROȘIE” O PUSESE JUSTIȚIEI ȘI A FI FĂCUT DIN JUSTIȚIE CU ADEVĂRAT A TREIA PUTERE ÎN STAT. Da, mai există destui judecători timorați, corupți sau șantajabili; da, mai există încă (prea multe) sentințe contestabile sau condamnări cu suspendare; dar justiția română a învățat în sfârșit că delictele trebuiesc pedepsite, indiferent cine le comite, și chiar dacă acesta e la putere și ocupă o poziție importantă (vezi pe vremea guvernării Boc cazul Apostu și pe vremea guvernării roșii cazul Năstase; evident, exemplele sunt mult mai numeroase, dar cele 2 cazuri citate îmi par elocvente pentru recâștigata independență a justiției.)
Evident, dupa dl. Basescu poate sa vina altul mai bun, desi nu prea se intrevede cine ar putea fi acela, cel putin deocamdata.

P.S. Reiau o postare pe care am gasit-o pe forumuri; nu imi apartine, dar sunt in general de acord cu ea :
Băsescu e un bărbat de stat curajos şi patriot într-o lume plină de şovăielnici, demagogi, grăjdari sau chiar ticăloşi. Te priveşte tăios, vorbeşte răspicat, atinge esenţialul şi vorbeşte despre ţară, nu despre şmecherii. Nu vrea să te mituiască, nu e viclean. Dar pare neiertător cu ticalosii si lasii. Are ceva cavaleresc, în ciuda caricaturii pe care mulţi i-au făcut-o. Respect acest gen de om şi îl pun oricînd deasupra plagiatorilor, impostorilor, analiştilor cu soldă sau politicienilor de carton cu care mai nou sînt obligat să mă iau la trîntă. Băsescu e din categoria oamenilor dintr-o bucată. Are defecte, dar e întreg, nu e un soi de curtezan uns cu toate alifiile, cocoţat în vîrful statului.

UnUL 19-08-2013 - 19:41

Nene, dacă am scris-o o dată, logic și argumentat, nu văd de ce aș mai reelabora-o, încercând să mă învârt pe după corcoduș și să spun același lucru cu alte cuvinte.
Oricum, eu dacă copiez, copiez de la mine, și nu de la tot soiul de caraghioși.

Pribeagul 19-08-2013 - 19:42
- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 20:35

Tzutzere , ori esti tampit , ori vrei sa induci, nemernicia ta atroce de pupyinkurist gretzos.

In postarea ta , anterioara faci urmatoarea afirmatie ;
————————————————–

,,P.S. Reiau o postare pe care am gasit-o pe forumuri; nu imi apartine, dar sunt in general de acord cu ea :
Băsescu e un bărbat de stat curajos şi patriot într-o lume plină de şovăielnici, demagogi, grăjdari sau chiar ticăloşi. Te priveşte tăios…..”

————————————————–

Nu detii proprietatea cuvintelor , folosite sau

,,TASTATURA ” e din nou de vina !

Un om cu pretentiile tale , nu vede chiar TAMPENIA personala !

UnUL 19-08-2013 - 20:46

Aia e partea a doua, b o u l e n e, mult mai scurtă, și pe care am anexat-o postării mele pentru că o completează perfect,. Deci 100 de rânduri sunt ale mele și 12 nu. Ce te tulbură în halul ăsta?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 21:02

Esti incantat de RUSINEA NATIONALA,deoarece aveti in comun ,TUPEUL fara LIMITA, MINCIUNA scoasa PERMANENT ca MOTIVATIE !

Am crezut initial ca esti numai un POSTAC PLATIT , dar esti un DEGENERAT , un GUNOI ORDINAR , un TICALOS …

UnUL 19-08-2013 - 21:39

Este evident că delirezi, Parpaghelaș. Trăsăturile de caracter pe care le enumeri se potrivesc perfect lui Victoraș Tonta și lui Zambilă C ă c ă r ă u (ca să nu vorbesc de infamul Felix), dar ele se potrivesc ca nuca în perete președintelui României. (sau mie, evident!).
In ceea ce privește insultele pe care le debitezi, ele nu fac decât să dovedească încă o dată, dacă mai era nevoie, că ești mitocan, stupid și ridicol.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 22:01

Ai trait bine cu acest PIAZA REA , a facut o justitie selectiva, in spatele careia ati furat , ati mintit si acum santeti inebuniti, ca vremea cea mai neagra din istoria actuala , se termina pentru hahalerele basiste.
Trebuia sa se termine dupa REFERENDUM, dar pontacu si crinu au fost SLABI si au VANDUT , asteptarile majoritatii POPORULUI ROMAN !

UnUL 19-08-2013 - 22:40

Parpaghelaș, nu mai recita lozinci anteniste că ești de tot rîsul. Am trăit bine? Ca un dascăl: mi s-a tăiat și mie nu numai 25% din salar ci și sporul pentru dioctorat și alte celea, n-am mințit și n-am furat niciun capăt de ac în cei peste 60 de ani ai mei, etc. Iar referendumul a fost o incercare de lovitură de stat făcută cu încălcarea grosolană a legilor și absolut făra niciun motiv legal (nimeni nu a știut să explice ce „delicte grave”, care să ceară o suspendare ar fi comis președintele, s-a furat la vot ca la drumul mare, s-au cumpărat milogii cu pomeni și s-au prostit c r e t i n i i ca tine cu minciuni și calomnii anteniste … și tot nu s- atins cvorumul! Asta e, resemnează-te și nu te mai fă de râs!)

MI-5 19-08-2013 - 21:45

RadU-nUl-e…
cand va trebui sa dai cu subsemnatul o sa vedem daca tot asa vei spune despre individul ala.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 19-08-2013 - 23:12

Esti o caricatura penibila, mincinoasa si tupeista, care latri toata ziua ineptii si lucruri aberante, din ce aia a mati sti tu ca eu frecventez antenele , dobitoc basist .Cati , bani de ,,protocol” ai palmat cu ocazia examenelor de bacalaureat?Tu cinstitul lui basescu !

UnUL 19-08-2013 - 23:25

Văd că Parpanghelaș a rupt armistițiul, acuzîndu-mă de toate relele din lume, inclusiv de acte de corupție. Îi mai explic ultima dată că nu toată lumea e hoț și escroc ca el, și că eu nu am luat în viața mea un ban nemuncit (și nici alte tipuri de șpăgi, peșcheșuri, plocoane, etc.).

P.S. ÎN „gingașa și minunata” frază „din ce aia a mati sti tu ca eu frecventez antenele” (nu știu, dar folosești aceleași clișee, minciuni și calomnii ca acolo!) s-au strecurat 3 grosolane greșeli de ortografie, Găsitorului, bună recompensă!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2013 - 01:57

…aka-kademiciene, cu mine nu ai avut, nu ai ,si nu vei avea nici un armistitiu.

…armistitiu se incheie intre doua parti, eu te consider doar un partz, puturos.

….http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/07/basescu-si-udrea-impuscati.jpg

UnUL 22-08-2013 - 13:41

A propos de pârț, ma duc să-mi iau masca de gaze când discut cu tine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult