Acasa Actualitate-InternaSocial Câţi bani dau părinţii pe meditaţiile elevilor

Câţi bani dau părinţii pe meditaţiile elevilor

scris de M.I.
21 afisari

În urma rezultatelor proaste la Bacalaureat, sesiunea 2011, mulţi elevi şi părinţi s-au plâns că au dat bani degeaba profesorilor pentru meditaţii. La nivel oficial însă, în România aproape că nu se fac meditaţii. Cel puţin aşa rezultă din datele Fiscului.

elevi-scoala-vacanta-foto-opiniatimisoarei.roÎn 2008 şi 2009 afacerea meditaţiilor a fost de doar câte un milion de euro pe an, conform datelor ANAF obţinute la cererea gândul.info. Astfel, în 2008 s-a stabilit un impozit pe venit de 660.513 lei, respectiv 16% din total, în timp ce în 2009 s-au declarat venituri totale în urma prestării de servicii legate de „Alte forme de învăţământ” (Cod CAEN 8559) în valoare de circa 4,1 milioane de lei, respectiv aproape un milion de euro, cifră similară cu cea din 2008.

ANAF a precizat că „datele prezentate se referă la toţi contribuabilii persoane fizice care desfăşoară servicii de meditaţii, neputându-se identifica profesorii care desfăşoară astfel de activităţi”.

În 2010, „piaţa” meditaţiilor a fost de 230 de milioane de euro, conform unui studiu Daedalus de anul trecut, ceea ce înseamnă că la Fisc se declară mai puţin de 0,004% din aceste venituri obţinute de către profesori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult