Acasa Actualitate-InternaSocial Cazul Ionuţ Anghel. Scandal, acuzaţii şi elemente noi

Cazul Ionuţ Anghel. Scandal, acuzaţii şi elemente noi

scris de L.M.
6 afisari

Anchetatorii au mers, luni, în Parcul Tei pentru a ridica noi probe în dosarul copilului ucis pe 2 septembrie, în zonă fiind găsit cadavrul unui câine de luptă.

Cazul Ionuţ Anghel. Scandal, acuzaţii şi elemente noi

Cazul Ionuţ Anghel. Scandal, acuzaţii şi elemente noi

Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte al organizaţiei Vier Pfoten România, a declarat pentru Mediafax că a fost informat că lângă Parcul Tei se află cadavrul unui pitbull şi a mers acolo duminică. El a precizat că a sesizat Parchetul şi s-a deplasat în zonă, luni, alături de echipa de anchetatori, pentru a ridica probele noi.

Cadavrul câinelui a fost ridicat, urmând să i se facă necropsia, care va stabili dacă acesta este cel care l-a omorât pe Ionuţ, a precizat Bărbuceanu. Acesta a mai spus că anchetatorii au ridicat cadavrul câinelui „din dreptul incintei unde s-a produs nenorocirea”. Acesta era într-o stare avansată de putrefacţie, întrucât a stat în apă, în lacul Tei.

Reprezentantul ASPA, la cuţite cu parchetul

Referitor la faptul că, luni, în zona în care a fost găsit trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel, a fost găsit cadavrul unui câine de luptă, Răzvan Băncescu (de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) a fost de părere că ar putea fi vorba despre o înscenare pusă la cale de ONG pentru a lăsa impresia că Ionuţ nu a fost ucis de maidanezi, în condiţiile în care câinii comunitari reprezintă o sursă de bani pentru aceste organizaţii.

În altă ordine de idei, reprezentantul ASPA Răzvan Băncescu a anunţat, luni, la ieşirea de la Parchetul general, că intenţionează să îi dea în judecată pe anchetatorii în cazul morţii lui Ionuţ Anghel pentru grave prejudicii de imagine aduse atât ASPA, cât şi instituţiei primarului general, transmite Mediafax. Răzvan Băncescu a declarat că s-a prezentat la Parchet din proprie iniţiativă, pentru a recupera mai multe documente ridicate de anchetatori, în urma unui control ce a avut loc joi la adăpostul din Mihăileşti, în condiţiile în care, în lipsa acestor acte, activitatea Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) este blocată.

Băncescu a explicat că, din punctul său de vedere, ASPA nu are nicio legătură cu moartea lui Ionuţ, în condiţiile în care tragedia s-a produs pe un teren privat.

În acest context, reprezentantul ASPA a menţionat că au fost aduse grave prejudicii de imagine, în special din partea reprezentanţilor Parchetului general, atât ASPA, cât şi Primăriei Capitalei, şi a spus că urmează ca autorităţile care s-au ocupat de anchetă să fie chemate în judecată pe cale civilă.

Acesta a declarat că au existat inclusiv ameninţări din partea procurorului de caz, care a lăsat să se înţeleagă că, dacă nu colaborează cu o fundaţie în cazul morţii unui câine, o funcţionară ASPA ar putea fi reţinută pentru 24 de ore.

„A murit un câine, iar reprezentanţii unui ONG au venit să ridice cadavrul. Pentru că doamna de acolo nu putea să predea cadavrul unui ONG, procurorul de caz i-a spus acesteia că ar putea să o ridice şi să îi dea drumul a doua zi la aceeaşi oră”, a spus Băncescu. Băncescu a mai adăugat că, după ce a recuperat actele de la Parchet, veterinarii se vor putea reapuca de sterilizarea animalelor din adăpostul Mihăileşti. În acelaşi timp, au loc lucrări la adăpostul de câini de la Mihăileşti pentru suplimentarea capacităţii acestuia cu încă 500 de locuri, a mai spus coordonatorul de proiect al ASPA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult