Acasa Actualitate-InternaSocial Cazuri de antrax in nordul Bulgariei

Cazuri de antrax in nordul Bulgariei

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Doi barbati internati la un spital din orasul Ruse sunt infectati cu antrax, a anuntat Inspectoratul Regional al Sanatatii, citat de site-ul Novinite.com. Seful Inspectoratului a precizat ca acestea sunt primele cazuri de antrax din regiunea Ruse in ultimii 30 de ani.


Barbatii, in varsta de 70, respectiv 32 de ani, au fost internati la inceputul saptamanii, prezentand simptome de antrax. Ei s-au imbolnavit dupa ce au sacrificat o capra in satul Cilnovo, transmite Mediafax. Antraxul se transmite de la animale la oameni, dar nu si de la om la om. Bacilul ramane in sol timp de 100 de ani. Ministerul bulgar al Sanatatii a fost instiintat, iar cei doi barbati au inceput in prezent un tratament cu penicilina. In cazul in care analizele de laborator confirma cu certitudine ca exista antrax in zona, serviciile veterinare regionale vor incepe vaccinarea tuturor animalelor din regiune, pentru a opri extinderea infectiei.

0 comentariu

Neardental 09-09-2010 - 06:44

Daca are cotizatia platita la zi va fi achitat. Prin Constitutie este asigurat dreptul la spaga pantru membrii PDL cu cotizatia la zi, deci nu-l pot atinge cu nimic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult