Acasa Actualitate-InternaSocial CC a decis soarta maidanezilor. Proteste ȋn fața sediului

CC a decis soarta maidanezilor. Proteste ȋn fața sediului

scris de Z.V.
8 afisari

Câteva zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează, miercuri, 25 septembrie în faţa sediului Curţii Constituţionale, ȋn timp ce judecătorii iau în discuţie Legea privind câinii fără stăpân.

CC decide soarta maidanezilor. Proteste ȋn fața sediului

Manifestanţii care s-au strâns la intrarea dinspre Calea 13 Septembrie în Palatul Parlamentului, unde este şi sediul Curţii Constituţionale, cer judecătorilor să declare neconstituţională Legea privind câinii fără stăpân. Potrivit medifax, aceştia scandează „Dreptul la viaţă” şi au pancarte pe care scrie „Stop crimei”, „Stop eutanasiei„, „Abandonarea puilor este sursa câinilor de pe străzi. Nu mai arunca puii pe stradă!” şi „Sterilizarea câinilor este singura măsură eficientă pe termen lung”.

Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu”, Marcela Pîslă, a spus că oamenii trebuie să accepte ideea că sterilizarea este unica formă care duce la dispariţia câinilor de pe stradă. „Sterilizării nu i s-a acordat niciodată şansa de a fi aplicată. Nu am avut niciodată sterilizare prevăzută în vreo lege. Eutanasiei însa i s-a acordat şansa de a fi aplicată între 2001 şi 2008, conform OUG 155/2001, şi s-a văzut că nu rezolvă, strada este plină de câini„, a arătat Marcela Pîslă, într-un comunicat de presă.

Aceasta a precizat că protestul de miercuri este organizat pentru susţinerea sesizării de neconstituţionalitate a legii şi împotriva eutanasiei, fiind autorizat până la ora 15.00. Protestul are loc în timp ce Curtea Constituţională ia în discuţie sesizarea de neconstituţionalitate în cazul Legii privind câinii fără stăpân.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea. Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.

„Facem în primul rând observaţia că problema eutanasiei câinilor fără stăpân şi condiţiilor în care este dispusă aceasta este principala problemă a legii. Eutanasia este o măsură extremă, care contravine prevederilor drepturilor animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede soluţia eutanasiei, care se poate aplica curent, în masă, animalelor fără stăpân, deşi ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiţii limitative şi stricte, cu caracter excepţional”, susţin cei 30 de parlamentari. Preşedintele Traian Băsescu declara în 16 septembrie că va promulga „fără reţineri” legea privind eutanasierea câinilor maidanezi, în forma votată în Parlament, precizând că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

3 comentarii

urbos 25-09-2013 - 11:51

Mizeria CCR probabil ca nu va tine cont de acesti retardati, insa numai din cauza ca Dementa Sa, Traian Basescu, o sa-i dea telefon celuilalt chiombalau, pe nume Zegrean, si nu pentru ca ar lua o decizie legata cumva de Constitutie.

pathfinder 25-09-2013 - 11:56

Sa ia o decizie in spiritul legii fundamentale este exclus, n-asa Dementa Ta? 🙂

pathfinder 25-09-2013 - 12:02

Bre urbos, tu ai baut impreuna cu celalalt musteriu pana spre dimineata…

„Cu asemenea specimene, care pretind ca au ceva creier, te mai poti mira ca Basescu e presedinte in continuare in tara asta? Nicidecum.”
Scris de urbos la 25-09-2013 @ 01:05

1AM?!?
Hehehehehe

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult