Acasa Actualitate-InternaSocial Ce categorii sociale beneficiază de amnistia fiscală

Ce categorii sociale beneficiază de amnistia fiscală

scris de C.S.
4 afisari

De prevederile legilor privind amnistierea fiscală vor beneficia 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari, a anunțat astăzi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Aceasta a mai precizat că vor fi restituite şi sumele deja plătite de pensionarii şi de mamele beneficiari ai legilor vor fi returnate, în tranşe egale, pe o perioadă de maximum 5 ani, începând din 2015.

„Fiecare dintre cele două legi privind amnistiile fiscale, la pensionari şi mămici, au câte două dispozitive: un dispozitiv se referă la amnistia fiscală, la scutirea de la plată a debitelor constituite în curs, care se plătesc şi aici vorbesc de 12.500 mămici (…), în al doilea dispozitiv, restituirea, încă 8.000, de aceea am ajuns la 20.000 de mămici. În ceea ce priveşte pensionarii, primul dispozitiv se referă la scutirea de la plata debitelor care sunt în curs şi asta înseamnă 30.000 de pensionari, cu un cuantum de 65 de milioane lei, iar cei care au apucat deja să plătească şi intră în al doilea dispozitiv, respectiv restituirea, sunt 50.000 de pensionari, cu o sumă de 350 milioane de lei”, a explicat Plumb.

Guvernul a aprobat, în 19 august, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, actele normative fiind transmise Parlamentului spre adoptare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult