Acasa Actualitate-InternaSocial Ce cer patronatele FMI

Ce cer patronatele FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania solicita FMI sa insiste pentru adoptarea in regim de urgenta a legii parteneriatului public-privat, precum si sustinerea urmatoarelor masuri anti-criza, se arata intr-un comunicat de presa:


 

 

@ Alocarea a minimum 0.5% din PIB pentru programe destinate infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, sume ce reprezinta in fond investitii, cu efecte de antrenare asupra economiei;

@ Generalizarea neimpozitarii profitului si a dividendelor reinvestite;

@ Plata TVA la data incasarii contravalorii bunurilor livrate/serviciilor prestate/lucrarilor executate;

@ Diminuarea semnificativa si in regim de urgenta a parafiscalitatii (peste 500 de taxe nefiscale, fara taxele nefiscale stabilite de autoritatile publice locale), prin reducerea la jumatate a numarului actual de agentii si alte organisme finantate din bani publici si diminuarea la jumatate a personalului acestora.

0 comentariu

Paddy 14-07-2010 - 19:14

este o simpla metafora, pentru a ascunde realitatea.

Grecii nu primesc nici macar un cent din cele 130 miliarde alocate „Greciei”. Ba mai mult, ei sunt obligati sa suporte cut-urile impuse de guvern intregii populatii si sa finanteze bugetul aflat in colaps produs de clasa politica corupta din Grecia.

Finantate, pentru a evita falimentul, sunt insa bancile grecesti si, intr-o masura considerabila, cele franceze, germane, austriece, care au acumulat cantitati imense de bond-uri ale statului grec, care in prezent nu mai au nici o valoare.

Atunci care ar fi ratiunea participarii Slovaciei, cu banii contribuabilului, la salvarea marilor banci europene?

Grecia nu mai poate evita falimentul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult