Acasa Actualitate-InternaSocial Ce dezastru a găsit Protecţia Consumatorilor în hypermarketuri

Ce dezastru a găsit Protecţia Consumatorilor în hypermarketuri

scris de M.A.
8 afisari

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat miercuri că au fost efectuate controale in mai multe hypermarketuri din Bucuresti.

Protectia Consumatorilor

Ce dezastru a găsit Protecţia Consumatorilor în hypermarketuri

Actiunile de control au avut loc acolo unde au fost inregistrate reclamatii ale consumatorilor, fiind verificate, in special, produsele alimentare comercializate imediat dupa sarbatorile pascale, in unitatile Cora-Sun Plaza, Real-Vitan, Auchan-Militari, Metro-Militari, Kaufland-Colentina, Mega Image-Militari, Iancului, Camil Ressu.

Potrivit ANPC, la cele 8 puncte de lucru verificate, s-au depistat deficiente in ceea ce priveste legislatia referitoare la protectia consumatorilor: utilizarea unor practici comerciale incorecte, comercializarea unor alimente depreciate calitativ si expunerea la vanzare a unor alimente cu informare incompleta.

Fata de deficientele constatate, s-a aplicat un numar de 10 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 67.000 lei, cu masurile complementare de oprire temporara de la comercializare a produselor alimentare cu abateri de informare a consumatorilor – 57 kg peste si de oprire definitiva de la comercializare 87 kg produse alimentare.

SC Mega Image SRL Comercializare Salata boeuf ambalata cu modificari de culoare

—-

SC Metro Cash&Carry Romania SRL Comercializare peste proaspat fara a fi pastrat in totalitate pe pat de gheata, fara a informa consumatorii cu privire la ultima data de consum

—-

SC Romania Hypermarche SA – Cora Comercializarea pieptului de pui si curcan se realiza cu afisarea unor preturi aferente unei oferte incheiate din data de 16.04 2012

—-

SC Mega Image SRL Comercializare file de peste specia Tilapia preambalat, congelat cu deficiente evidente de calitate – gheata acumulata in ambalaj, arsuri de congelare.

—-

SC Auchan Romania SA Comercializare file de cod si merlucius preambalat, congelat, cu deficiente evidente de calitate – gheata acumulata in ambalaj, arsuri de congelare.

—-

SC Swiss Grill SRLIncinta Auchan Militari Preparare si comercializare produse fast-food, fara indicarea alergenilor continuti.

—-

SC Kaufland Romania SCS Comercilizare pulpe pui cu modificari organoleptice de aspect si miros, Salam uscat de vara avand masa mai mica decat cea declarata pe eticheta, cu diferente care nu se incadreaza in abaterea negativa admisa, ceafa de porc vrac fara a declara procedeul de injectare aplicat, mici din carne de curcan avand slanina de porc in compozitie, si pui grill avand denumirea generica Pui antistres necorelata cu produsul in sine

—-

SC Real Hypermarket Romania SRL Comercializare Salam Prestigio etichetat partial, cu mucegai dezvoltat pe membrana, Salam Spak avand masa mai mica decat cea declarata pe eticheta, cu diferente care nu se incadreaza in abaterea negativa admisa, lapte de consum Solomonescu avand imprimate pe ambalaj imaginea unui pahar in care se adauga Vitaminele D si calciu, produsul neavand aceste adaosuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult