Acasa Actualitate-InternaSocial CE lanseaza campania de selectie a propunerilor de proiecte LIFE+ pentru 2010

CE lanseaza campania de selectie a propunerilor de proiecte LIFE+ pentru 2010

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cea de-a patra campanie de selectie a propunerilor de proiecte LIFE+ a fost lansata miercuri, de Comisia Europeana si Ministerul Mediului si Padurilor, cu un buget alocat de aproximativ 11 milioane de euro, disponibil finantarii proiectelor care se inscriu pe cele 3 componente ale programului: natura si biodiversitate, politici si guvernare de mediu si informare si comunicare. 


Cu aceasta ocazie, informeaza Ministerul Mediului, Comisia Europeana publica ghidurile revizuite si formularele de aplicare necesare completarii propunerilor de proiecte pentru sesiunea 2010. Aceasta sesiune de proiecte LIFE+ 2010 prezinta un calendar strict al proiectelor, in care data de 01 septembrie 2010 reprezinta data limita de depunere a proiectelor la Autoritatea Nationala pentru LIFE+ reprezentata de Ministerul Mediului si Padurilor.

 

Pentru proiectele propuse in 2010 cel mai optimist termen la care acestea pot debuta este 1 septembrie 2011. Se va tine cont de acest aspect atunci când se va stabili calendarul de implementare al propunerilor de proiecte. Este important de retinut, arata Ministerul Mediului, ca Regulamentul (CE) nr. 614/2007 al Parlamentului European si al Consiliului din 23 mai 2007 privind Instrumentul financiar pentru mediu (LIFE+) nu finanteaza masurile care intra sub incidenta criteriilor de eligibilitate si al domeniului principal de aplicare al altor instrumente financiare comunitare, printre care Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala, Programul Cadru pentru competitivitate si inovatie, Fondul european pentru pescuit si cel de-al saptelea Program cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative, Programul National pentru Dezvoltare Rurala. Potentialii aplicanti ai proiectelor LIFE+ trebuie sa verifice complementaritatea actiunilor propuse cu actiunile celorlalte instrumente financiare comunitare.

0 comentariu

Mihu 15-07-2010 - 05:46

Der Spiegel,adica Oglinda,e cunocuta ca fiind revista socialista si parte a unui trust de presa socialist detinut de un magnat rus.Mai sunt cateva televiziuni in Germania care difuzeaza zilnic reportaje despre marele popor rus si realizarile sale.
Germania sa nu uita ca,desi de abia in 1990 a semnat un acord prin care recunostea frontiera cu Polonia,inca nu a abrogat acel articol din Constitutie prin care a-si declara atasamentul fata de teritorile pierdute dupa cel de al doilea razboi.
Din pacate acesta e un razboi informativ dus impotriva Romaniei si tare ma tem ca clasa noastra politica fiind atat de ocupata cu jocurile marunte si josnice din parlament se va trezi prea tarziu…
Dumnezeu sa apere Romania…(e singurul care o mai poate face!)

neamtu 15-07-2010 - 06:42

Precizari:
1. Basarabia a fost luata Romaniei prin pactul germano-sovietic, deci Germania are responsabilitate 50%.
2. Se vorbeeste de anexarea Moldovei. O unire se va face doar prin vointa cetatenilor. Oare RFG a anexat in 1989 RDG. Si daca daramarea zidului Berlinului a fost poarta din spate pentru RDG, aceasta poate fi folosita si de Moldova.
3. Care a fost politica Germaniei cand a preluat sasii si svabii din Romania?
4. Cat de nationalisti au fost germanii si conducatorii lor cand au reunificat Germania?
5. Articolul are grave greseli de ordin istoric.
6. Daca au plecat 1 milion de basarabeni, se stie ca pleaca forta activa, nu batranii. Si UE benefgiciaza de forta de munca, fara sa o califice in institutiile de invatamant. Vorbim de un spatiu fara frontiere, de ce sa se inchida ele tocmai romanilor! Toate tarile aduc pe teritoriul lor si naturalizeaza persoane fara nici o legatura de rasa cu tara adoptiva. Romania nu are voie sa aduca urmasii fostilor ei cetateni sau sa permita redobandirea cetateniei pentru cei care au pierdut-o fara voia lor!

Radu 15-07-2010 - 07:20

Dupa ce s-a vazut cu cei 18 milioane de germani din Est in UE, Germania maraie la Romania
http://www.rgnpress.ro/content/view/44285/1/

Europeanuul 15-07-2010 - 07:32

Cate procente din acei basarabeni (posesori ai noului pasaport romanesc) s-au stabilit in Romania? Subiectul autorului este introducerea fortelor de munca ieftine in UE (pe poarta din spate) Ar fi bine sa citesti articolul cu atentie.

„Hintertürchen ins Gelobte Land”

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,705951,00.html

lica 15-07-2010 - 17:53

Cu tot respectul de cetatean simplu fata de institutia prezidentiala a Romaniei , insa dupa 1989 s-au inscaunat pe acest post de mare importanta si raspundere numai dusmanii poporului roman din interior. Tovarasii Iliescu,Constantinescu si mai ales tovarasul Basescu au adus si aduc numai oroare diplomatiei romanesti. Pina si Berhisa al Albaniei a fost primit cu caldura de Angela Merkel pe cind tovarasul Basescu incalca toate protocoalele diplomatice cu puterile lumii.In afara de scandal si ura fata de proprii concetateni , fata de tot ce este romanesc , nimic nu a construit tovarasul Basescu pozitiv pentru statul roman.Nici o intelegere sau pact diplomatic , a ajuns pina acolo incit emit doar legi neconstitutionale si impotriva intelegerilor parafate de Parlamentul tarii cu vechile acorduri incheiate cu U.E. si NATO. Mai grav decit administratia Basescu nu sunt nici razboaiele si nici calamitatile naturale.

Viorel Patrichi 15-07-2010 - 20:23

Dincolo de orice calcule sau prejudecati politice, restituirea cetateniei romane este o reperatie morala pentru conationalii nostri dintre Prut si Nistru. Ca se supara cineva la Paris, Berlin, Bruxelles… Chiar credeti in ce scrieti? Catzi turci a bagat Germania in Uniunea Europeana, fara sa-i intrebe pe partenerii ei? Cati maghrebieni a adus Franta in UE, fara sa-si consulte partenerii? Dar Marea Britanie, dar Spania?
E-adevarat, noi suntem romani ca focu…unii mai romani ca altzii.

Vily Moldoveanu 16-07-2010 - 01:49

Daca a inceput sa critice Romania pentru pasapoartele date cetatenilor romani si ei ar trebui sa renunte la germania de est. Asa cumj ei au luptat pentru unificarea unei parti din teritoriuiul lor, si Romania lupta pentru un teritoriu care i-a apartinut si pe care Germania si Rusia (Hitler si Stalin ) l-au furat. Cei care duc aceasta propaganda de fapt au fost cumparati de Rusi si sunt tradatori ai Europei.

laur 16-07-2010 - 08:01

Dragilor in Germania de Est nu erau rusofoni ca in teritoriul dintre Prut si Nistru care nu doresc UNIREA SAU ADERAREA LA UE.

Germania nu poate intelege fenomenul din Republica MOLDOVA deoarece nu are etnici rusi si ucrainieni in marile orase care sa traga si sa adore ESTUL SI RUSIA.

Pana nu rezolvam cu Transnistria, Republica Moldova nu va adera la UE SI NATO sa fie clar pentru toti.

Rusia actioneaza imperial si urat dar si fara minte.

Asta este viata.

karne 16-07-2010 - 12:44

situatia geopolitica trans-atlantica si euro-asiatica s-ar traduce in maniera hustler cam asa: ghermania suporta din interes cunilingusul rusesc concomitent felatiilor repetate aplicate maharului american. in momentale ei, rare, de respiro, isi arata frustrarea dominarii si abuzurilor americii lucrand anal state mici si neinteresante pentru a-i fi pe plac curtezanului ce-i produce cele mai multe si misterioase placeri, aka rassia. situatia actulala nu difera prea mult de cea premergatoare ww2 cu diferenta ca pestele cel mare este de data asta usa. ghermania are nevoie de aer ca tot mereu are gura plina de deversari polutive cu damf american de aceea cauta curveste defulari in spatiul rasaritean singura derectie in care mai poate privi fara sa fie scuipata sau stropita pe fata. noi tre sa ne vedem de axa noastra ca n-avem alta sansa la ora actuala in lume daca n-o sugem pe mai departe la americani. nush ce vom castiga din asta, poate nimic, insa nemtii si tot spatiul europei centrale ce ne desparte de ei cat si rusii si spatiul ce ne separa la rasarit ne-ar trageo fest pana in mormant si chiar mai departe fara jena csa ne-am imputit sa- am putrezit deja. asta cu toate ca-i facem la buzunare frotimetotime fara sa capete satisfactie legitima in schimb…na’ ata ete. asa-i in tenis…cum se zice…

Pribeagul 16-07-2010 - 14:34

Intelepte si binevenite concluzii ale unei analize „cuvioase”.

„Intr-o lume relativa” care clameaza integrare cu specific, ce ne impiedica sa cintam din toti rarunchii: astia suntem (vechime si noblete cit incape, cosssserrrrvatori, dupa gustul si „convingerile” fiului meu alamar), vrem sa fim noi!

naex 22-07-2010 - 11:21

Lica sa stii ca banii lui Voiculescu ajung si in Moldova de dincolo de Prut,precum si ai lui Vantu.Te pomenesti ca Cioara este mai credibila,dupa tine decat Basescu.Mai uitat-te si la alte tv-ni nu numai la haznaua 1-2 si 3 precum si Irealitatea, ca am ajuns la concluzia ca tu nu vezi padurea din cauza copacilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult