Acasa Actualitate-InternaSocial Ce le-a picat la română absolvenţilor clasei a VIII-a

Ce le-a picat la română absolvenţilor clasei a VIII-a

scris de C.P.
1 afisari

Candidaţii la evaluarea naţională la limba şi literatura română au avut de rezolvat luni cerinţe pe texte date din Ioan Slavici şi Tudor Opriş.

elevi-scoala-vacanta-foto-opiniatimisoarei.roAstfel, la subiectul nr. 1 le-a fost dat un text din ‘Rodul tainic’ a lui Ioan Slavici şi au avut de rezolvat elemente de sintaxă şi morfologie.

Totodată, candidaţilor li s-a cerut să numească două moduri de expunere utilizate şi să descrie în cinci rânduri semnificaţia unei fraze, transmite Agerpres.

La punctul b al subiectului 1, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut de făcut o compunere din 10-15 rânduri în care să argumenteze că textul citat este dintr-un basm.

La cel de-al doilea subiect candidaţilor li s-a dat textul ‘Enciclopedia lumii vii’ de Tudor Opriş, fiindu-le prezentate mai multe cerinţe.

La punctul al doilea al primului subiect au avut de scris o compunere de 10-15 rânduri în care să descrie un tablou de natură şi să prezinte caracterul tabloului (real sau imaginar), folosind un limbaj expresiv în descrierea acestuia.

De asemenea, au avut de respectat la compunere limita de spaţiu indicată şi de redactat un conţinut adecvat cerinţei formulate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult