Acasa Actualitate-InternaSocial Ce le-a promis Ion Iliescu revoluţionarilor

Ce le-a promis Ion Iliescu revoluţionarilor

scris de P.C.R.
6 afisari

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a spus, joi, revoluţionarilor care i s-au plâns de greutăţile materiale pe care le întâmpină după suspendarea indemnizaţiei pe care o primeau, că există bani şi că plata pentru cei cu merite deosebite se va relua, el arătând că va vorbi cu premierul. „Sunt bani şi se va relua plata. Ea a fost suspendată (…) Eu am să vorbesc cu el (cu Victor Ponta, n.r.) ca să abordeze lucrurile direct, să ajute secretariatul de stat. Nu e lipsa acestui Guvern. Boc a întrerupt şi e greu să revii la normalitate”, le-a spus Iliescu revoluţionarilor, pe holul Parlamentului.

Revista presei. Iliescu a dat cu Mineriada-n cap românilorRevoluţionarii i-au transmis că au pierdut foarte mulţi abani în instanţă, unul dintre aceştia, preşedinte de asociaţie de revoluţionari, precizând că a făcut 700 de dosare. „Asta înseamnă o groază de bani. Cu ei rezolvam problema indemnizaţiei”, i-a spus revoluţionarul lui Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD i-a răspuns că secretariatul de stat pentru revoluţionari prezintă o documentaţie în acest sent. „Nu poate să dea la douăzeci şi ceva de mii de oameni. Nu o să câştige toţi în instanţă”, i-a spus Iliescu.

Reprezentantul revoluţionarilor i-a spus că Ordonanţa 84, emisă de Guvernul Boc, este cea care suspendă plata pentru revoluţionari şi i-a reproşat că problema nu a fost rezolvată de USL, deşi au trecut doi ani şi jumătate.

„Ordonanţa 84, cea care taie banii revoluţionarilor, a fost dată în data de 12 şi tot în 12 a fost publicată în Monitorul oficial, deci s-a încălcat dreptul de a se comunica, de a discuta cu societatea civilă. E făcută cu încălcarea legii. Orice om de bună credinţă, jurist, putea până acum să o rezolve. Faptul că nu s-a dorit rezolvarea pe noi ne pune pe gânduri”, a spus revoluţionarul.

„Nu că nu s-a dorit. Existau douăzeci şi ceva de mii de certificate, secretariatul lucrează. Sunt trei categorii distincte: răniţii, familiile celor decedaţi şi cei cu merite deosebite. Ăşta au fost suspendaţi la plată, celelalate merg în continuare”, a spus Iliescu.

1 comentariu

Titircă Inimăbună 20-12-2013 - 00:14

holera dracului!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult