Acasa Actualitate-InternaSocial Ce medic e acuzat de malpraxis de două ori într-o săptămână

Ce medic e acuzat de malpraxis de două ori într-o săptămână

scris de L.M.
14 afisari

Şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, medicul anestezist Aurel Zabolotnâi, este acuzat de malpraxis de familia unei adolescente în vârstă de 16 ani care susţine că fata a murit în urma administrării unei doze prea mari de anestezic făcută într-o intervenţie chirurgicală.

Ce medic e acuzat de malpraxis de două ori într-o săptămână

Fata este cel de-al doilea pacient al medicului Aurel Zabolotnâi care a murit în mai puţin de o săptămână. Potrivit mamei, adolescenta a acuzat dureri în zona abdominală iar medicii de la Spitalul de Urgenţă din Vaslui au decis că ea suferă de apendicită şi are nevoie de intervenţie chirugicală. ”Am adus-o la spital pe picioarele ei şi o iau în patru scânduri. Era o fată ca o floare. Nu ştiu ce mă fac eu acum. Nu s-a aşteptat nimeni ca de la o apendicită să se ajungă aici. Să nu se atingă nimeni de fată, vreau să o ducă la Bucureşti să vedem de ce a murit că aici se acoperă unul pe altul”, a spus mama fetei.
Conducerea Spitalului de Urgenţă din Vaslui a deschis o anchetă în acest caz.  ”Fata a intrat în operaţie. S-a decis ulterior şi scoaterea unui chist, s-a mărit doza de anestezic, iar pacienta a intrat în stop cardio respirator. Şi-a revenit dar a intrat din nou în stop. Timp de patru ore medicii au încercat să o resusciteze”, a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.
Acesta este al doilea pacient al medicului anestezist de la SJU Vaslui care moare pe masa de operaţie în mai puţin de o săptămână. Mai multe cadre medicale de la secţiile de Neurochirurgie şi Anestezie Terapie Intensivă sunt cercetate administrativ de o comisie de anchetă special constituită la nivelul unităţii în urma decesului unui tânăr în vârstă de 29 ani, căruia i-a fost administrat un anestezic de către acelaşi medic înainte de o operaţie de hernie de disc, tânărul intrând în stop cardio respirator şi decedând ulterior într-o unitate sanitară din Iaşi.

9 comentarii

BULA 15-07-2012 - 17:04

Poate ca nici anestezicul nu este de calitate, daca se merge pe achizitii cu licitatie si se cumpara marfuri contrafacute, chinezismele cele mai ieftine. Eu sunt patit de la antibiotice, care difera mult de la o firma la alta. Nici tiroxina pe care o iau hipotiroidienii nu are exact concentratia scrisa pe ambalaj. E la noroc.

Morkova Vesela 15-07-2012 - 17:49

Din pacate cam asa este se cumpara marfuri contrafacute si/sau exirate

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2012 - 17:21

—-,,. Eu sunt patit de la antibiotice, care difera mult de la o firma la alta. Nici tiroxina pe care o iau”— A bulache : tu ,esti ….patit din nastere, ti-am mai comunicat ,ca esti retardat congenital si manifesti majoritatea simptomelor de la MDD , inclusiv o doza evidenta de schizoidism ! Daca si o scursoare fecaloida ca dobresandu/urbos a ajuns sa te identifice este cazul sa te abtii de la comentarii de penibil maxim !

BULA 15-07-2012 - 17:32

Te dai medic, dar nici de felcer nu esti bun. Comentariile tale sunt patetice si pline de raca. N-am citit ceva scris de tine, care sa consider ca mi-ar fi util. Numai injuraturi si vorbe urate. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Timotei 15-07-2012 - 17:46

Aveti dreptate!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2012 - 17:54

—-,,. N-am citit ceva scris de tine, care sa consider ca mi-ar fi util. Numai injuraturi si…”— Cum ma’h A bulicu, ai omis ca ti-an recomandat in interes personal si in special …colectiv: Sa bagi tartitza in cuptorul de aragaz si sa faci un act de real folos comunitar ! Nu tu ma evaluezi pe mine ,s-au activitatea mea . Dar am sa-ti public pozitionarile vis-a vis de rectorii ,prorectorii si ceilalti colegi de la Politehnica Craiova , inclusiv fata de ministrul invatamantului de …aievea ! ….

urbos 15-07-2012 - 17:59

Tigane borat, poti sa injuri, sa te certi, s-o phooti pe scarba de m-ata in mormant, dar nu mai ameninta bai lepadatura cu ce publici si ce nu publici, asta s-o faci cu neamurile tale de starpituri. Mars langa ma-ta.

Morkova Vesela 15-07-2012 - 18:07

daca stau sa vad dintre voi vorbeste mai aproape de standardul de cultura pe care il sugerezi, balanta cam inclina spre partea ta, din pacate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-07-2012 - 18:16

…dobresandel, chapterul asta ,noi l-am stabilit ,mai demult ! Pt.asa ceva ,egzista un DEALL !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult