Acasa Actualitate-InternaSocial Ce modificări se fac în salarizarea bugetarilor

Ce modificări se fac în salarizarea bugetarilor

scris de C.P.
11 afisari

Restructurarea completă a sistemului de salarizare în Sănătate și introducerea unui sistem de premiere bazat pe condiții de reformă și criterii de performanță pentru personalul din sistemul de sănătate și pentru personalul didactic și didactic auxiliar, începând cu luna ianuarie 2017, sunt principalele modificări aduse de Legea salarizării bugetarilor.
salarii bugetari„După îndelungi discuții cu partenerii sociali, venim cu un proiect de act normativ care ar urma să vină cu corectarea unor disfuncționalități în sistemul public de salarizare. (…) Am cerut în acest context domnului ministru să analizeze posibilitatea ca în alocarea bugetară pe care ne-o putem permite pentru perioada următoare — anul acesta și anul viitor — păstrând obiectivul pe care ni l-am asumat (…) să venim, pentru sistemul de sănătate, cu o abordare completă, adică o abordare unitară de corectare și de reechilibrare a salariilor atât pe orizontală, cât și pe verticală”, a spus Cioloș, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că și celelalte domenii sunt importante, nu doar Sănătatea, precizând însă că nu poate Guvernul său să corecteze toate problemele din sistem.

„Așa ar trebui să arate toate sectoarele atunci când vorbim de reechilibrare salarială. Însă așa cum am spus nu vrem să facem ca alții care promit, lansează petarde cu alocări bugetare, după care fug pentru că nu pot să le facă — noi ne limităm la ceea ce știm că putem să facem și am făcut și o ordine de prioritate. Asta nu înseamnă că celelalte sectoare nu sunt prioritare. Am auzit declarațiile unor reprezentanți ai sindicatului din domeniul Educației că asta consideră Guvernul Cioloș că e prioritatea sau că atâta importanță acordă Educației. E și Educația, suntem conștienți că e și Educația foarte importantă, dar cred că e important să discutăm acum despre ce putem să facem și nu despre ce nu putem să facem. Nu poate Guvernul Cioloș, în câteva luni, cu limitele bugetare pe care le are, să corecteze toate problemele din sistem”, a explicat premierul.

Acesta a insistat asupra necesității începerii unor reforme, dincolo de echilibrările salariale, care se vor produce prin actul normativ privind salariile bugetarilor.

„Dincolo de aceste echilibrări la bază pe care le putem face, dacă nu începem și cu reforme în domeniile unde există așteptări foarte mari din partea societății, o să continuăm cu aceeași abordare de măriri de câte 10% sau de 20% pentru toți la fel, păstrând aceleași dezechilibre de salarii care se perpetuează de ani întregi. Deci ceea ce ne propunem noi să facem, dincolo de aceasta corectare a disfuncționalităților din sistemul public de salarizare, în fiecare unitate în parte, să venim cu un domeniu pe care vrem să ni-l asumăm nu doar pe partea de salarizare, ci și alte modificări în sistem care să îi redea credibilitatea și să îi crească performanța — e vorba de sistemul de Sănătate și pentru care deci venim și cu această propunere de salarizare”, a susținut Cioloș, adăugând că vor fi acordate bonusuri pentru cei care vor îndeplini anumite criterii de performanță în domeniile Sănătății și Educației.

Premierul a spus că proiectul nu va fi aprobat în ședința de miercuri, ci va rămâne în dezbatere publică, „după care va fi adoptat prin ordonanță de urgență”. Cioloș a adăugat că prin proiectul de ordonanță nu va scădea niciun salariu, ci vor crește salariile în anumite domenii”.

„Acest proiect nu va afecta salariile existente în momentul de față decât în sens pozitiv”, a conchis șeful Guvernului.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Ordonanță de urgență, în sistemul de sănătate, debutanții vor beneficia de o creștere suplimentară de 10% a salariilor, față de restul funcțiilor, pentru creșterea atractivității unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de Sănătate și în Învățământ, vor putea fi pot acordate premii anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condițiile îndeplinirii unor criteriilor de performanță, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale.

Alte modificări aduse de proiectul de Ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, vizează eliminarea diferențelor de salarizare pentru funcții egale și muncă egală în cadrul aceleiași unități, prin aducerea salariilor la nivelul maxim aflat în plată la nivelul unității / instituției, pentru toate familiile ocupaționale, în limita alocărilor bugetare. În Administrația publică centrală — aparatul central eliminarea diferențelor de salarizare se va realiza prin stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat în plată la 1 august 2016 la Secretariatul General Guvernului. Măsura nu se aplică structurilor teritoriale.

Un număr de 365.622 bugetari, respectiv aproximativ 30% din totalul personalului plătit din fonduri publice, va beneficia de creșterea salariilor în urma adoptării modificărilor sistemului de salarizare.

Modificările propuse în sistemul de salarizare a bugetarilor vor avea un impact financiar negativ de 459 milioane de lei în patru luni din acest an și de circa 1,38 miliarde de lei în următorii patru ani, în condițiile în care veniturile suplimentare sunt estimate la 306,16 milioane lei (în patru luni din 2016) și 918,49 milioane de lei în următorii patru ani, iar cheltuielile suplimentare sunt de 765,41 milioane de lei (în patru luni din 2016) și de 2,296 miliarde de lei în următorii patru ani.

Potrivit inițiatorilor, efectele pozitive imediate ale adoptării acestor modificări sunt creșterea consumului individual și a volumului contribuțiilor la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale. Pe de altă parte, o eventuală afectare a balanței comerciale, prin majorarea importurilor în urma creșterii consumului, este limitată prin încadrarea în plafonul prognozat de creștere salarială în sectorul public de 2,3 miliarde de lei pentru 2017.

‘În același timp, adoptarea modificărilor diminuează impactul financiar potențial asupra bugetului general consolidat ca urmare a executării de sentințe judecătorești ce se pot pronunța în favoarea salariaților care ar intenta procese individuale sau colective pe tema discriminării salariale la locul de muncă. Acest impact negativ potențial este estimat la 3,5 miliarde lei compensări și plăți retroactive pentru trei ani, calculate conform legii’, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Impactul bugetar generat de modificările aduse sistemului de salarizare a personalului plătit din fonduri publice se ridică la 2,29 miliarde de lei, din care 1,176 miliarde de lei vor fi alocate pentru corectarea inechităților, iar 1,022 miliarde de lei pentru reforma în sănătate, potrivit proiectului de ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult