Acasa Actualitate-InternaSocial Ce pagube au provocat inundațiile în Dâmbovița

Ce pagube au provocat inundațiile în Dâmbovița

scris de C.S.
53 afisari

Inundaţiile au provocat pagube de peste 45 de milioane de lei în Dâmboviţa, două drumuri judeţene sunt grav afectate, precum şi mai multe poduri.

Ce pagube au provocat inundațiile în Dâmbovița.

‘La o estimare pe care am făcut-o la Consiliul Hudeţean, în cursul zilelor trecute, pagubele produse de inundaţii sunt de circa 450 de miliarde de lei vechi, şi am în vedere, să zicem, numai pagubele din sectorul public. Nu am în vedere pagubele din sectorul privat, de exemplu la Bărbuleţu sunt zeci de hectare de plantaţii pomicole care au fost distruse ca urmare a alunecărilor de teren. Nu a făcut nimeni o evaluare aici. Mă refer la ce înseamnă drumuri judeţene, comunale care sunt afectate de inundaţii’, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Inundaţiile şi alunecările de teren au produs cele mai multe pagube în localităţi din nordul judeţului la Vişineşti, Râu Alb, Bărbuleţu, Pietrari, Bezdead, Malu cu Flori, Cândeşti.

‘Două drumuri judeţene sunt afectate într-o proporţie considerabilă. Este vorba despre drumul judeţean de la Voineşti-Izvoare-Manga-Pietrari-Bărbuleţu-Râu Alb, este rupt în două locuri şi necesită intervenţie de urgenţă; de asemenea drumul de la Pucioasa-Măgura-Bezdead, rupt în zona Măgura şi necesită intervenţie de urgenţă. În ce priveşte podurile, avem şase, şapte afectate. Cel mai afectat este podul de la Finta, pe care nu se mai poate circula, dar avem afectate şi podurile de pe drumuri comunale, dar importante, cum este podul de la Măneşti’, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult