Acasa Actualitate-InternaSocial Ce părere are ministrul Învăţământului despre manualele digitale

Ce părere are ministrul Învăţământului despre manualele digitale

scris de M.A.
76 afisari

Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate și se axează pe ideea de interdisciplinaritate, a declarat joi ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

remus pricopie manual digital„După mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I și a II-a au astăzi la dispoziție manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de înnoire și modernizare a programelor și a manualelor a fost amânat! Iată că, acum, elevii au manuale noi, inclusiv în format digital. Acestea răspund nevoilor unui act educațional specific societății secolului al XXI-lea și pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate și se axează pe ideea de interdisciplinaritate”, a afirmat Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Educației.

Potrivit ministrului, numai în prima zi de funcționare, platforma www.manuale.edu.ro a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări.

„În urmă cu doi ani am pornit acest demers prin care dorim să facem ordine pe piața manualelor, să introducem mai multă rigoare și să creștem calitatea. Astăzi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive și ne motivează să mergem mai departe”, a adăugat ministrul Educației, conform sursei citate.

El a precizat că ministerul a inițiat deja procedurile pentru revizuirea programelor și apoi a manualelor pentru clasele a III-a și a IV-a și a susținut că procesul de modernizare a școlii românești va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de învățământ, arată comunicatul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult