Acasa Actualitate-InternaSocial Ce pregăteşte Ministrul Sănătăţii pentru reprezentanţii FMI

Ce pregăteşte Ministrul Sănătăţii pentru reprezentanţii FMI

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a anunţat că pregăteşte pentru întâlnirea cu reprezentanţii FMI un calendar cu modificări la Legea privind reforma în domeniul sănătăţii şi pachetul cu servicii de bază.

eugen nicolaescu

Ce pregăteşte Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, pentru reprezentanţii FMI

Eugen Nicolăescu a declarat pentru mediafax, că „Vrem să avem rapid o serie de măsuri care să producă efecte imediate sau vrem să avem efecte peste câţiva ani. Şi atunci eu cred că va trebui să modificăm Legea 95 (privind reforma în domeniul sănătăţii, n.r.). Eu deja pregătesc un calendar de modificări ale Legii 95 şi cu evaluarea impactului efectelor, calendar pe care să-l discut săptămâna viitoare cu reprezentanţii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale, astfel încât argumentele mele să ne ducă spre o asemenea decizie”. Ministrul Sănătaţii a adăugat că va pune pe masă la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM calendarul modificărilor şi precizări legate de efectele pe care le vor produce aceste modificări.

Nicolăescu vrea să explice reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale că implementarea unei noi legi a sănătăţii aşa cum s-a discutat în ultimul an, ar dura câţiva ani. Totodată, ministrul Sănătăţii a precizat că le va spune reprezentanţilor FMI că, până la 30 aprilie, în România va exista, pentru prima dată în ultimii 15 ani, pachetul de servicii medicale de bază. Eugen Nicolăescu a menţionat că vrea să fie pregătit pachetul pentru dezbatere publică, la 30 iunie să fie aprobat şi probabil în trimestrul patru, dacă nu mai devreme, să fie pus în aplicare.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pachetul de servicii medicale de bază va fi introdus în toată ţara şi apoi va fi analizat modul în care este primit. Nicolăescu a mai spus că introducerea pachetului de bază de servicii este independent de sistemul de asigurări de sănătate, explicând că „sursa din care se face finanţarea pachetului poate fi una sau alta, despre asta discutăm acum, să ştim cât este pachetul. Orice român să ştie că de X lei poate lua compensate, de alţi lei face analize şi ce-o mai fi acolo”.

1 comentariu

Huhu Ciu 09-01-2013 - 14:25

Ministerul Sanatatii o sa dovedeasca ca daca platim si nu mancam deci vreo 10-20 de ani, o sa trebuiasca sa purtam cel putin 10-20 de kile de maruntis in buzunare doar ca sa nu ne ia vantul, care ar fi o risipa inca si mai mare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult