Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Ce se întâmplă cu Victor Ponta în Turcia. Oprea, premier interimar

UPDATE – Ce se întâmplă cu Victor Ponta în Turcia. Oprea, premier interimar

scris de D.P.
35 afisari

UPDATE – Ponta își va relua activitatea normală în fruntea Guvernului în maximum 28 de zile, informează un comunicat al Executivului.

„Medicii au decis că premierul Victor Ponta poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente și fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta își va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria. Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată în acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuțiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea și îi asigură pe toți cetățenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil”, anunță Guvernul

UPDATE – Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică, pe Facebook, că îi va solicita, luni, președintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuțiile funcției de prim ministru.

CONFERINTA - USL„Mâine dimineață (luni-n.r.) voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituție, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, scrie Ponta pe pagina de socializare.

Premierul confirmă informația că va fi externat duminică și anunță că în următoarele șapte zile trebuie să meargă la control și să rămână sub supraveghere medicală.

„Azi (duminică—n.r.) medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare, înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni”, precizează Ponta.

Premierul mulțumește totodată atât medicilor turci cât și doctorului Ionuț Codorean „pentru atenția și profesionalismul lor”.

scrisoare pontaPonta a atașat postării și documentul datat 19 iunie a.c.și înaintat președintelui Klaus Iohannis prin care îi face acestuia solicitarea de desemnare a lui Oprea. În document, premierul îl informează pe șefului statului că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng „care nu putea fi amânată” iar „tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală”.

Potrivit articolului 107 alin.3 din Constituția României, „dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, sau este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, Președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor, încetează dacă primul-ministru își reia activitatea în Guvern”. Alineatul 4 al art. 107 arată că „prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător și celorlalți membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile”.

Premierul Victor Ponta va fi externat duminică din clinica din Turcia, acolo unde s-a operat la genunchi.
victor ponta sedinta guvernMedicii turci au decis: premierul Victor Ponta va fi externat în această seară. Potrivit România TV, echipa de medici a decis că premierul poate fi externat, însă este de așteptat ca premierul să mai rămână în Turcia încă o săptămână,  pentru că trebuie să meargă zilnic la control la clinică.

Medicii i-au recomandat lui Victor Ponta ca timp de trei săptămâni să nu pună greutatea corpului pe piciorul operat. Premierul se simte mai bine, are o stare generală mai bună, și abia așteaptă să se întoarcă în România, potrivit sursei citate.

Situaţia de la Guvern este incertă în acest moment. Mandatul prin care Ponta îl împuternicea pe Gabriel Oprea să-i ţină locul în fruntea Guvernului a expirat, iar de vineri Guvernul este coordonat din Turcia de premier.
Victor Ponta a fost supus unei intervenții chirurgicale, după o accidentare la genunchi produsă în timpul unui meci de baschet. Premierul a ales să se opereze la un spital din Turcia, argumentându-și alegerea prin faptul că în România, în contextul scandalului cu DNA, nu ar fi avut parte de liniște și odihnă.

Ponta a fost vizitat de cei apropiați la clinica din Istanbul. Pe lângă familie, premierul l-a primit și pe fostul ministru Liviu Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS