Acasa Actualitate-InternaSocial Ce se întâmplă pe autostrada A1, Timisoara-Lugoj (foto)

Ce se întâmplă pe autostrada A1, Timisoara-Lugoj (foto)

scris de Doru Dragomir
291 afisari

A devenit o tradiţie, prin repetare, finalizarea unor loturi ale autostrăzii A1 Nădlac- Sibiu –Bucureşti la sfârşit de decembrie: primul lot al autostrăzii vestului, Timişoara-Arad în 2011, în 2012 Deva-Simeria, în 2013 lot 1 Deva-Lugoj si Orăştie-Sebeş, iar în 2014 lotul 1 Arad- Nădlac .

Perspectiva spre nodu Topolovatul Mare

Perspectiva spre nodu Topolovatul Mare

Finalizarea acestui lot are o semnificaţie deosebită, ea înseamna terminarea unui puzzle – un total de 145 km între Nădlac şi Traian Vuia, practic tot traseul bănăţean, şi, mai important, scoaterea unei circulaţii tot mai sufocante din şase oraşe bănăţene, cele mai mari fiind Aradul şi Timişoara.

Nodul rutier Topolovatul Mare la km 73

Nodul rutier Topolovatul Mare la km 73

Ziua de 4 decembrie a însemnat turnarea pe ultimii metri de autostradă a stratului de asfalt de uzură, la km 67, pe o vreme deosebit de caldă pentru luna decembrie, dar şi prilejul organizării de către constructor a unei mici festivităţi şi felicitarea întregului personal cu ocazia acestei importante finalizări.
Km 54Concret, în zilele ce urmează, constructorul va finaliza lucrările la cele două parcări, la km 67 şi 77, se montează ultimii metri de parapet, se fac ultimele marcaje şi lucrări adiacente, gard contra animalelor, taluzuri şi şanţuri de gardă.
Neoficial, pe şantier se vorbeşte despre data de 22 decembrie ca posibil moment de inaugurare a acestui lot important. Dar imaginile vorbesc de la sine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS