Acasa Actualitate-InternaSocial Ce spune ITM despre verificarea lui Daniel Funeriu

Ce spune ITM despre verificarea lui Daniel Funeriu

scris de M.A.
4 afisari

Soluţionarea cererii Ministerului Educaţiei în privinţa consilierului prezidenţial Daniel Funeriu va fi soluţionată de ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Bucureşti în cel mult 45 zile calendaristice.

Ce spune ITM despre verificarea lui Daniel Funeriu

Ce spune ITM despre verificarea lui Daniel Funeriu

Asta înseamnă până la data de 9 august, dar răspunsul poate fi făcut public sau nu, în funcţie de decizia petentului, au declarat, marţi, reprezentanţi ai ITM, citaţi de Agerpres. Luni, la Inspecţia Muncii a fost înregistrată o sesizare a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) care a fost redirecţionată către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti spre soluţionare, a precizat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu. Acesta a subliniat că, potrivit legii de înfiinţarea şi organizare a Inspecţiei Muncii, ‘inspectorii de muncă au obligaţia să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii’.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că a solicitat Inspecţiei Muncii să verifice cum a fost încadrat Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de educaţie.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a confirmat existenţa respectivei sesizări despre care a spus că urmează a fi analizată în conformitate cu prevederile legale. În seara zilei de luni, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, că aşteaptă Inspecţia Muncii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult