Acasa Actualitate-InternaSocial Cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani în Veneţia

Cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani în Veneţia

scris de Misu Andrei
109 Afisari

Veneția a fost afectată, în cursul nopții de marți spre miercuri, de cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani, obligând turiștii să caute adăpost în timp ce Piața San Marco a fost complet inundată, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Mareea, denumită „acqua alta”, a ajuns la un vârf de 1,87 de metri în timp ce alarma pentru inundații s-a auzit în tot orașul. „În momentul de față înfruntăm o maree excepțional de înaltă. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.Serviciile de urgență au informat că o persoană în vârstă de 78 de ani a murit după ce casa sa a fost inundată.

Marţi, la orele 5:30 ale dimineţii atât Veneţia, cât şi localitatea învecinată Chioggia au tras semnalul de alarmă, avertizând populaţia privind mareea înaltă care atinsese 127 de centimetri în cursul zilei şi care ar putea dura întreaga săptămână dacă vor continua ploile ce afectează Italia. Ca urmare a fenomenului, grădiniţele şi şcolile primare au fost închise.

Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea orașului în astfel de situații, însă din cauza mai multor scandaluri și costurilor acesta a fost amânat.

Ultima maree înaltă a avut loc în 1966 și a ajuns la un vârf de 1,94 de metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult