Acasa Actualitate-InternaSocial Ceauşescu. Muzeu pe terenul execuţiei la Târgovişte

Ceauşescu. Muzeu pe terenul execuţiei la Târgovişte

scris de Z.V.
20 afisari

Clădirea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, va fi amenajată ca punct muzeal al Complexului Muzeal Curtea Domnească, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul complexului, Ovidiu Cârstina.

Ceauşecu. Muzeu pe terenul execuţiei

Ceauşecu. Muzeu pe terenul execuţiei la Târgovişte

Punctul muzeal va fi deschis pentru vizitatori în luna septembrie. Acum se efectuează amenajări, după ce clădirea a stat nefolosită timp de aproximativ 15 ani.

”Am amenajat ca atare holurile, spaţiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentinţa. De asemenea, amenajăm camera în care a funcţionat acel tribunal şi, nu în ultimul rând, dormitorul în care soţii Ceauşescu au petrecut ultima noapte. Punctul muzeal va funcţiona ca expoziţie a Muzeului de Istorie. Ne-am gândit ca pe lângă aceste spaţii pe care le-am amenajat să avem în holul central o expoziţie legată de şcoala de cavalerie, pentru că nu trebuie uitat faptul că această clădire este un monument istoric”, a precizat directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cârstina.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

„Au fost revopsite interioarele clădirii, cu aceleaşi culori care erau în 1989, va fi adus mobilierul din acea perioadă, deja există paturile unde au dormit soţii Ceauşescu înainte de execuţie. Sunt nişte paturi simple, de cazarmă. Clădirea, aflată în curtea în care este Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, a rămas conservată, nu a fost nevoie decât de vopsire şi de înlocuirea geamurilor. La ferestrele camerei unde au stat, peste noapte, soţii Ceauşescu înainte de execuţie sunt gratii. În cameră sunt trei paturi, unul dintre ele pentru soldatul care îi păzea”, a precizat directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cârstina.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a spus că se fac demersuri la Ministerul Apărării pentru a fi adus şi expus TAB-ul cu care au fost aduşi soţii Ceauşescu la unitatea militară de la Târgovişte. În cazul în care nu se va putea aduce chiar acel TAB, va fi adus unul de acelaşi tip.

Autorităţile judeţene spun că au solicitări din străinătate ale unor grupuri de turişti care vor să viziteze locul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Preţul biletului pentru vizitarea acestui punct muzeal va fi de 7 lei.

27 comentarii

zweistein 10-08-2013 - 18:04

Oltenii cu al lor Das Jiu Uber Alles si cu Atacul de la Scornicesti, si care a condus la holocaustul din Romania intre 1965 si 1989, nu sunt mai prejos decat nazistii

zweistein 10-08-2013 - 18:15

CUM, ADICA OLTENII NU AU NENOROCIT ROMANIA 25 DE ANI?

digital 10-08-2013 - 18:17

vorbește cu Himmler, el era oltean, iar dacă nu-ți convine, mai stai odată!

zweistein 10-08-2013 - 18:20

Adica aracii de vie sunt din otel inoxidabil inalt aliat de la termocentrale in mai toata Oltenia, si oltenii sunt ingerasi?
Vino-ti in fire Digitanus, nu mai fi un poponetz mic si scarbos!

zweistein 10-08-2013 - 18:36

procesul de la Jii, pai nu e clar?

Tache 12-08-2013 - 01:09

zweistein, orice asemenea acord este rau pentru poporul roman, datorita relatiilor care exista intre poporul roman si cel evreiesc.

In decembrie 1989 au intrat in Romania 25.460 de teroristi din armata israeliana, asa-zisii teroristi arabi, care au fost reali, au fost filmati la plecare pe aeroportul Otopeni, cu 25 de avioane Hercules si care au savarsit masacrul din Bucuresti. Au impuscat la romani ca la iepuri.500,000 de morti doar pe Magheru. De aceea a si fost nevoie, dupa 1990, ca Moses Rosen sa lanseze minciuna asa-zisului holocaust al romanilor impotriva evreilor, ca evreii sa se transforme din acuzati in acuzatori si sa se puna batista pe tambal, legat de cautarea teroristilor. De fapt au vrut sa ocupe Romania dar in ultima clipa Ben Gurion s-a razgindit si i-a chemat acasa.

Dupa decembrie 1989, Israelul a obtinut statutul de putere coloniala in Romania, dar impreuna cu alte tari, asa ca a fost nevoie sa-si elimine concurenta. Si a eliminat-o diabolizand Romania si poporul roman, prin enormele mijloace mass-media mondiale, pe care le are l-a dispozitie. A izolat Romania si prin distrugerea relatiilor Romaniei cu Tanzania si cu Uganda. Poporul roman s-a trezit izolat si fara alternative. Toti vecinii tarii disparusera. Un zid greu s-a ridicat in preajma tarii.(chiar si in apele marii)

Faptul ca in prezent Israelul este singura putere coloniala pe aceste meleaguri este un lucru binecunoscut. Ca sa-l citez pe presedintele Israelului(unul din ei, cred ca Gingis Han), Israelul cumpara Romania, Polonia si Ungaria, la preturi de dumping as adauga eu ( de aceea e buna criza economica ). Cu banii cistigati cumpara restul lumii.

Care ar putea fi scopul unui asemenea acord ”cultural”, altul decat indobitocirea poporului roman, atacul asupra valorilor crestine catolice, a valorilor nationale romanesti si a valorilor familiei ? Pentru a-si mentine statutul colonial in Romania, evreii trebuie sa-i mentina pe romani in stare de permanenta subdezvoltare, de permanenta criza si boala(gripa spaniola), ca romanii sa nu devina puternici.
Dar noi cei din…. nu ne lasam cumparati, ..doar pe dolari.

zweistein 12-08-2013 - 01:20

hehehe, ai date gresite, cum adica numai 25 de mii?
si apoi, cum adica Israel putere coloniala?
dar palestina nu e colonie a puterii arab-mahrebiana pe fond islamic, care a ocupat, si ocupat, si iar ocupat, mai intreg pamantul evreilor?

Tache 12-08-2013 - 01:32

Esti un prost ji dane, vrei sa-ti repet? zweistein nu fi redus am date precise de la Socola, aia nu mint.
In decembrie 1989 au intrat in Romania 25.460 de teroristi din armata israeliana, asa-zisii teroristi arabi, care au fost reali, au fost filmati la plecare pe aeroportul Otopeni, cu 25 de avioane Hercules si care au savarsit masacrul din Bucuresti. Au impuscat la romani ca la iepuri. 500,000 de morti doar pe Magheru. Intelegi ma zweistein, nu mai era loc in cimitire. De aceea a si fost nevoie, dupa 1990, ca Moses Rosen sa lanseze minciuna asa-zisului holocaust al romanilor impotriva evreilor, ca evreii sa se transforme din acuzati in acuzatori si sa se puna batista pe tambal, legat de cautarea teroristilor. De fapt au vrut sa ocupe Romania dar in ultima clipa Ben Gurion s-a razgindit si i-a chemat acasa.
Dupa decembrie 1989, Israelul a obtinut statutul de putere coloniala in Romania, dar impreuna cu alte tari, asa ca a fost nevoie sa-si elimine concurenta. Si a eliminat-o diabolizand Romania si poporul roman, prin enormele mijloace mass-media mondiale, pe care le are l-a dispozitie. A izolat Romania si prin distrugerea relatiilor Romaniei cu Tanzania si cu Uganda. Poporul roman s-a trezit izolat si fara alternative. Toti vecinii tarii disparusera. Un zid greu s-a ridicat in preajma tarii.(chiar si in apele marii). Se putea iasi la plaja doar cu submarinele.

ValVerde 12-08-2013 - 03:45

” 500,000 de morti doar pe Magheru”

===

hahahahah…Dintr-un total de sub 2 milioane de locuitori.
Daca mai punem Piata Universitatii, la Palat si Calea Victoriei, Bucurestiul a ramas in vid de popoolatie, ca teritoriile dacice dupa ce s-au uschit romanii 🙂 🙂

Braaaaaain Faaaarts papagalule. 1000 de teroristi pe avion Hercules (sau au facut naveta ???)

Tache, tu glumesti, nu e asa?
Pentru ca daca ai o urma de seriozitate in ceea ce zici, e de domeniu medical.

urbos 12-08-2013 - 04:04

Chiar asa, ma duc chiar acu sa caut un carnetel ca sa concep jurnalul pe care l-am scris atunci.

„Era in decembrie 1989, eram speriat, ascuns in subsol,caci pe strazi se auzeau cizmele evreilor care calcau marsaluind peste matele victimelor taiate cu baioneta. Tineam la piept calutul meu de lemn, si-l strangeam cu ambele maini, cu cealalta scriam tremurand in jurnal, pe intuneric…”

Care ma contrazice sa fie bagat la parnaie.

Ereticul 12-08-2013 - 13:02

„1000 de teroristi pe avion Hercules”

Foarte plauzibil. Au urmat exemplul stramosilor lor, 15.000 intr-o curte de cateva zeci de metri (Chestura din Iasi, iunie 1941).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-08-2013 - 13:15

…tu musti la asa ceva,may rumega (inainte)

…Si ce-i daca este de domeniu medical evident ?

…Mhose Teaca , cu …DACIADA ?

Lupu Ardelean 12-08-2013 - 13:10

„De fapt au vrut sa ocupe Romania dar in ultima clipa Ben Gurion s-a razgindit si i-a chemat acasa.”

Prostanache, cum i-a chemat Ben Gurion acasa in 1989 cand era deja de multi ani in paradis?

pathfinder 12-08-2013 - 13:36

Lupule ardelean, cu parere de rau, dar…

Esti sigur ca e in paradis?!?
Asa ti-a zis the mighty one?
Despre Ceasca ce ti-a zis? 🙂

zweistein 10-08-2013 - 18:30

Numai domn Neacsu n-are bolta de vitza de la Turceni, intr-un timp voia sa-si puna de Rovinari, dar a baut banii.
De atunci il apuca frecvent ciuda si scrie beat, probabil, nu l-am vazut dar e mai mult decat clar din logica dansului, plus ca e oltean fapt care spune multe.

Si-au batut jos si de Anina si de combinatul chimic si de cate si mai cate. Oltenia, de!

OMRON 10-08-2013 - 18:15

Gresit acest gest. In loc de mmuzeu, ar fi trebuit ca acest loc de executie a ceausestilor sa fie reinfiintat ca loc de executie pentru politicienii care prin actiunile lor fac rau Romaniei. Daca ceausescu a fost executat pentru genocid, de ce nu ar fi executat Nastase, Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu, Videanu, Berceanu, familia lui Ponta, etc., pentru acelasi genocid? Romania in 1989 achitase toate datoriile, tara avea in vistierie 2 miliarde de dolari, si si-a omorit conducatorul din cauza foametei si, in general, a pogromului. Azi, la data de 10 august 2013, romania are peste 120 de miliarde de euro, adica, aprox. 170 de miliarde de dolari, foametea e mai rau ca inainte de ceausescu, si nimeni nu este raspunzator pentru acest dezastru, nimeni nu este judecat si impuscat. De ce? Nu, domnule, unitatea aia miliatara de la Tirgoviste, trebuie reinstitutionalisata ca sa ramina ca un factor de aducere aminte si de infricosare a tuturor politicienilor, finantatorilor, investitorilor, afaceristilor, forumistilor ca ii asteapta pedapsa capitaa pentru ordinariile lor.

Antibasistul 12-08-2013 - 15:07

Si cu voia dstra. primul pe lista e Basescu care e de 100 de ori mai rau decit Ceausescu!

pathfinder 12-08-2013 - 15:16

Bre, asta zice de Nastase, Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu, Videanu, Berceanu, familia lui Ponta….

dstra, dstra, dstra … dstra (serios?) 🙂

Antibasistul 12-08-2013 - 18:19

Toti romanii stiu ca Basescu-i de 100 ori mai rau decit Ceausescu!

UnUL 12-08-2013 - 18:29

Frază incompletă. Formularea corectă este :„Toti romanii T Â M P I Ț I stiu ca Basescu-i de 100 ori mai rau decit Ceausescu!”

Antibasistul 12-08-2013 - 19:48

Toti romanii destepti stiu ca Basescu-i de 100 ori mai rau decit Ceausescu, NUMAI CRETINII BASISTI NU STIU ACEST ADEVAR!!!!!!!

UnUL 12-08-2013 - 19:58

Bășinel, dacă tu ești deștept eu sunt împăratul Japoniei.

UnUL 12-08-2013 - 20:02

P:S: Dacă îți închipui că ești mai convingător scriind cu majuscule îți vâri degetul în ochi până la cot.

zweistein 10-08-2013 - 20:12

Mai bine face o catedrala a mantuirii oltenilor la Scornicesti, poate ii iarta D-zeu si iese bine.

UnUL 11-08-2013 - 08:23

Fără îndoială se vor găsi i d i o ț i nostalgici care vor merge să se reculeagă pe locul unde a fost împușcat dictatorul conte de Scornicești, duce de Râpă. (P.S. Oricum, se pare că vom „beneficia” în curând de un nou dictator duce de Râpă : C r e t i n Antenescu.)

tomi 12-08-2013 - 11:27

urbos
12-08-2013 at 04:04 Chiar asa, ma duc chiar acu sa caut un carnetel ca sa concep jurnalul pe care l-am scris atunci.

“Era in decembrie 1989, eram speriat, ascuns in subsol,caci pe strazi se auzeau cizmele evreilor care calcau marsaluind peste matele victimelor taiate cu baioneta. Tineam la piept calutul meu de lemn, si-l strangeam cu ambele maini, cu cealalta scriam tremurand in jurnal, pe intuneric…”

Care ma contrazice sa fie bagat la parnaie.
=============
Cred ca nu mai este nevoie de comentarii, poate doar asa ca titlu,:
== Jurnalul unui muribund, care nu a supravietuit socurilor electrice, inaite de asi da ultima suflare pe patul din salonul 207 din Spitalul nr.9 ==

Antibasistul 12-08-2013 - 14:40

URMATORUL pe lista la Tirgoviste e chiorul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult