Acasa Actualitate-InternaSocial Cele două siameze din Mioveni au murit

Cele două siameze din Mioveni au murit

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

După ce marţi seara prima dintre surori a decedat, medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu au putut face nimic pentru a o salva nici pe cea de-a doua.

Cea de-a doua siameză a murit în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost operată de urgenţă pentru a fi separată de sora ei, imediat după ce aceasta a decedat. Potrivit Agerpres, Orlando Marinescu, medicul chirurg de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, care a încercat separarea celor două fetiţe, imediat după decesul primei siameze, a explicat în conferinţa de presă de miercuri că a fost o intervenţie de necesitate pentru a-i da o şansă celei de-a doua siameze să trăiască.

Problemele hepatice şi malformaţiile au fost cele care i-au fost fatale micuţei. Problema principală a acestui caz a fost faptul că cele două siameze nu au reuşit să ia în greutate suficient pentru a se realiza o separare mai rapidă. Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună 2,8 kg, s-au născut în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti cu dezechilibre renale şi digestive.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult